„Sedmica srednjoškolaca” – učenici i profesori TŠC-a darivali krv

0
„Sedmica srednjoškolaca” - učenici i profesori TŠC-a darivali krv
Direktor Grujić u akciji darivanja krvi

Pedesetak učenika i profesora Tehničkog školskog centra iz Karakaja, kod Zvornika je u srijedu 25.aprila, darivalo dragocenu tečnost u prostorijama ove ustanove.

„Sedmica srednjoškolaca” - učenici i profesori TŠC-a darivali krv
Direktor Grujić u akciji darivanja krvi

Po riječima direktora Gorana Grujića, koji je i sam darivao krv, ovo je samo dio aktivnosti koju sprovodi Savjet učenika pod nazivom „Sedmica srednjoškolaca”. Drago mi je da se prijavio toliko broj maturanata, a u akciji su učestvovali i profesori naše škole. Ovu aktivnost osmislili su članovi Savjeta učenika čiji je cilj promovisanje njihovog rada i povećanje aktivnosti srednjoškolaca. Ovo je druga godina zaredom kako oni organizuju ovakve aktivnosti – rekao je Grujić.

Igor Jovanović, maturant elektrotehničke škole, je po prvi put darivao dragocjenu tečnost.

Drago mi je da sam dio akcije koja nekome može da spasi život. U narednom periodu planiram da nastavim sa darivanjem krvi – rekao je Jovanović.

Dan prije darivanja krvi, učenici su sproveli akciju uređenja dvorišta oko škole, prisutvovali projekciji filma i napravili žurku, dok ih očekuju aktivnosti na izvođenju predstave u holu škole i manifestacija „Dan otvorenih vrata” kada im u goste dolaze učenici završnih razreda osnovne škole kako bi se upoznali sa planom upisa.

(Osvit)