Umjesto izvinjenja, iz bijeljinskog Zenita obmanjuju javnost o napadu na djecu u Zvorniku

0
FK Drina raduje se pozivu na Sud od OFK Zenit
Umjesto istinskog derbija mališana, haos i noćna mora u Zvorniku

Nesvakidašnji događaj koji je uzburkao javnost u BiH desio se u Zvorniku na utakmici predpionira Drine i Zenita. Podsjećamo da je ovo bila utakmica dječaka uzrasta 12 i 13 godina u kojoj je službeno lice (nije pomoćni trener po zapisniku jer nema licence) iz OFK Zenit udarilo dva dječaka iz Zvornika.

Umjesto izvinjenja, iz OFK Zenit su se oglasili demantijem u kojem se navodi kako oni nemaju ništa sa udaranjem zvorničkih klinaca i još da su oni žrtve u svemu ovom.

Umjesto izvinjenja, iz bijeljinskog Zenita obmanjuju javnost o napadu na djecu u Zvorniku
Demant OFK Zenit u kojem je uzet samo jedan dio izjave trenera pretpionira Zvornika Vasića. Vasić tvrdi da je zloupotrijebljena njegova izjava i uzet samo dio. Vasić tvrdi da je prilikom razgovora rekao kako je službeno lice iz Zenita udarilo djecu, ali to Zenit ne želi objaviti.

Ime i prezime nasilnika koji je udario dva dječaka iz Zvornika od 12 i 13 godina nećemo objaviti jer je policijska istraga u toku. Naime lice koje je udarilo dječake, jednog šamarom u glavu, a drugog nogom u predjelu kuka od čega je dječak pao na zemlju, prije izbijanja nasilja dobilo je crveni karton kao službeno lice OFK Zenit na ovoj utakmici.

Nakon toga je prvo pljunuo sudiju Stevića u lice, a zatim se popeo na tribine odakle je počeo vrijeđati sudiju. Stotinu prisutnih će potvrditi ovaj redosljed događaja. No to nasilniku iz Zenita nije bilo dovoljno, pa je na kraju uskočio na teren i udario dva dječaka.

Sramna je tišina iz Fudbalskog saveza RS, još sramnije je negiranje događaja od strane OFK Zenita iako je na njihovoj klupi nasilnik dobio crveni karton, a potom  tukao djecu.

Čovjek u zrelim godinama je udario dva dječaka od 12 godina u toku fudbalske utakmice pred 100 ljudi i 40 djece.

Jedina realna sankcija, pored zatvorske, za ovakav incident je isključenje OFK Zenit iz nastavka takmičenja do kraja sezone uz visoku novčanu kaznu, kako se slični događaji ne bi ponovili u budućnosti. Ili možda smiriti strasti, ne tužiti nasilnika, ne kazniti klub koji takvog stavlja u položaj da mlati djecu kad god izgubi kontrolu. Čekati da koje djete smrtno strada od udarca pesnicom ili nogom od starije osobe pa onda vidjeti šta i kako adekvatno odreagovati.

Sramno da sramnije ne može biti. Na fotografiji ispod je nasilnik koji je udario djecu u Zvorniku sa mladim fudbalerima OFK Zenit i liderom kluba Zenit, profesorom Srđanom Sušićem. Kao što vidite svi imaju medalju, a koliko je poznato navijači i roditelji ne dobijaju medalje na fudbalskim turnirima mališana.

OFK Zenit sa liderom kluba Srđanom Sušićem, mladim fudbalerima i nasilnikom sa sportskih terena koji šamara i šutira djecu od 12i 13 godina
OFK Zenit sa liderom kluba Srđanom Sušićem, mladim fudbalerima i nasilnikom sa sportskih terena koji šamara i šutira djecu od 12i 13 godina

I da naglasimo da sve ovo ne bi pisali da ne posjedujemo argumente za sve napisano, a njih nećemo objaviti dok policija i tužiteljstvo ne završi svoj dio posla.

(Zvornicki.ba)