Startala “Super liga” regionalna liga u bilijaru

0
Startala
Nadajmo se uskoro i u Zvorniku

U nedelju 29.04.2018 u prostorijama bilijar kluba „Gral“ Derventa u Posavini održano je 1 kolo regionalne bilijar lige, nazvane „ SUPER LIGA“.

Startala "Super liga" regionalna liga u bilijaru
Nadajmo se uskoro i u Zvorniku

Takmičenje ima za zadatak da okupi najbolje igrače iz regije na 4 turnira (Derventa, Brčko, Tuzla i Doboj), da bi posle najboljih 8 igralo završni masters koji bi odlučivao o prvaku SUPER LIGE.
Na turniru će nastupiti takmičari iz Devrente, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Zvornika i Doboja.  Bila je ovo dobra prilika za sve ljubitelje bilijara i sporta uopšte da dodju u bilijar klub Gral, pogledaju dobre mečeve i uživaju u dobroj atmosferi.

Ovo je još jedan od načina da se bilijar promoviše kao sport. Uskoro se očekuje i drugo kolo i turnir na kojem će moći prisustvovati svi ljubitelji bilijara. Potvrdio je za portal Zvornicki.ba Saša Đekić.

Startala "Super liga" regionalna liga u bilijaru

I gra se za sada u četiri kluba: Brčko, Tuzla, Doboj i Derventa, s tim da igrači iz Zvornika imaju pravo učešća, a vrlo je moguće da će se igrati i u Zvorniku ako se na vrijeme završi i otvori klub koji je u planu entuzijasta iz grada Zvornik.

(Zvornicki.ba)