Zvorničanin izdominirao na dodjeli Njemačke filmske nagrade

0
Zvorničanin izdominirao na dodjeli Njemačke filmske nagrade

U petak se održala ceremonija dodjela priznanja Njemačke akademije za film, a najviše pažnje privukao je jedan Zvorničanin.

Zvorničanin izdominirao na dodjeli Njemačke filmske nagrade

Naime, Edin Hasanović, njemački glumac rođen u Zvorniku, vodio je ceremoniju te izazvao mnogo pažnje svojim nastupom.

Hasanović izuzetno dobro etablira na njemačkoj glumačkoj sceni i do sada je ostvario zapažene uloge u brojnim njemačkim televizijskim serijama i filmovima, a dobitnik je i dviju „Zlatnih kamera”, kojima je odlikovan kao najbolji mladi glumac, te za najbolju produkciju.

Tabloid Bild je glamuroznu ceremoniju ocijenio do sada najpolitičnijom u njenoj historiji, a zasluge za to u najvećoj mjeri pripisuje Hasanoviću.

Ovaj harizmatični 26-godišnjak vodio je šou s legendarnom njemačkom glumicom Iris Berben, a Hasanović je priliku iskoristio kako bi poslao važne poruke javnosti, pogotovo o izbjeglicama i ksenofobiji.

Kako piše njemački list “Bild”, Hasanovićeve poruke naišle su na veoma dobar prijem među publikom.

Slavni glumac bh. korijena posebno se obrušio na njemačkog političara Bjoerna Hoekea (Björn Höcke), člana pronacističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

Pitam se kakav je to osjećaj – čitav život se boriš protiv izbjeglica, tvrdeći da će one pregaziti tvoju zemlju, razvodniti kulturu, izazvati probleme… A onda sjediš kući, uključiš televizor, a izbjeglica moderira Njemačku filmsku nagradu. To mora da je gadno! – poručio je Hasanović.

https://www.youtube.com/watch?v=P2fgGuWmjw4&feature=youtu.be

(Avaz.ba)