Ministar Klokić uručio gradonačelniku Stevanoviću značajno priznanje

0
Ministar Klokić uručio Stevanoviću značajno priznanje

Ministar Klokić je rekao da je priznanje značajno ne samo za grad Zvornik , već i za čitavu Republiku Srpsku .

Ministar Klokić uručio Stevanoviću značajno priznanje

“ U pitanju je nagrada koju dodjeljuje svjetski priznat časopis The Financial Times u kategoriji troskovne efikasnosti . Ova nagrada predstavlja svojevrsnu promociju grada Zvornika kao mjesta koje je povoljno za strana ulaganja , kada je u pitanju troskovnik početka ulaganja samih privrednih subjekata, ali i promocija Republike Srpske kao mjesta gdje se može ulagati”, rekao je ministar Klokić.

Ministar Klokić uručio Stevanoviću značajno priznanje

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović se zahvalio ministru Klokiću što je posjetio Zvornik i lično uručio ovo priznanje .”Nama posebno znači što je neko prepoznao ambijent koji mi stvaramo u Zvorniku i poručio investitorima da je Zvornik dobro mjesto za investiranje , rekao je Stevanović.

On je naglasio da Gradska uprava već više od 10 godina stvara povoljniji ambijent za poslovanje u Zvorniku . “ Prije deset godina Zvornik je, bio pionir na ovim prostorima, kao Gradska uprava u kojoj se dozvola za pokretanje preduzetničkog biznisa dobija u istom danu kada se preda potrebna dokumetacija . Imali smo najpovoljniju skalu poreza na nepokretnost , oslobodili naše preduzetnike raznih taksi.

Pored toga za svakog investitora sa ozbiljnim namjerama za ulaganje u našem gradu određujemo referenta koji će mu biti na usluzi 24 sata, da pomogne da se sve eventualne administrativne barijere riješe što brže i efikasnije” rekao je Stevanović. Sve ovo radimo kako bi investitori prenijeli svoja iskustva drugim investitorima da je Zvornik i na ovi prostori dobro mjesto za pokretanje njihovog biznisa, naglasio je Stevanović. Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i gradonačelnik Zvornika posjetili su i kompaniju Zeoche.

Ova kompanija je najveći grinfild investitor na ovim prostorima. To je kompanija koja je kupila parcelu , pripremila svu dokumentaciju , dobila građevinsku dozvolu , napravila fabriku, zaposlio ljude i započela svoj proizvodni ciklus rekao je Stevanović . Oni su svjetao primjer jedne dobre saradnje Gradske uprave i potencijalnih investitora, naglasio je Stevanović. Koliko je stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta uticao na broj zaposlenih gradonačelnik Zvornika nije ima podatke, ali je rekao da je sve manji i manji pritisak na Gradsku upravu, kada je u pitanju zapošljavanje.