Kolegu pregazio vozilom, pa policiji slagao da ga je neko pretukao

0
U sudaru forda i škode povrede zadobilo jedanaestogodišnje dijete koje je pješačilo kod mjesta nezgode
FOTO:Ilustracija

Dvadesetogodišnji Dragiša G. iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je, najvjerovatnije slučajno, autom udario dvije godine starijeg mladića sa kojim je prevozio drva, ali umjesto da to prijavi, on je rekao da je mladića pretukla nepoznata osoba.

Kolegu pregazio vozilom, pa policiji slagao da ga je neko pretukao
FOTO:Ilustracija

Iz PU Banja Luka danas su saopćili da im je u nedjelju prijavljeno da je 22-godišnjaku nepoznata osoba nanijela povrede u mjestu Motike, a da mu je pomoć nakon toga ukazao Dragiša G. koji ga je prevezao do kuće, a zatim pozvao Hitnu pomoć koja ga je prevezla u UKC RS, gdje je zadržan na liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaju, policija je dan kasnije došla do saznanja da je mladić povrede zadobio u saobraćajnoj nesreći, zbog čega su sinoć uhapsili osumnjičenog Dragišu G.

– Utvrđeno je da povrijeđeni nije zadobio povrede u tuči, već se D. G. sumnjiči da mu je teretnim vozilom marke “VW caddy” nanio povrede tokom prevoza ogrevnog drveta na lokalnom putu Dragočaj-Motike – naveli su iz PU Banja Luka.

Uhapšenom 20–godišnjaku na teret se stavlja krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

– Sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimat će se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Slobodana Salića koji je zajedno sa policijskim službenicima i vještakom saobraćajne struke Nedeljkom Vučenom, danas izašao na lice mjesta, gdje se dogodila saobraćajna nezgoda – rekli su u banjalučkoj policiji.

Portal Srpska Info nezvanično saznaje da je povrijeđeni mladić u teškom stanju u bolnici, a da je osumnjičeni u policiji priznao šta se zapravo dogodilo tog dana.

(Faktor)