Napredak slavio, gol mladog Miloševića za nastavak borbe za opstanak

0
Napredak upisao još jednu pobjedu, opstanak sve realniji

Fudbaleri Napretka ostvarili su petu pobjedu u prvenstvu i ostvarili nova tri boda, a i gol razlika je od danas pozitivna za Napredak.

Napredak slavio, gol mladog Miloševića za nastavak borbe za opstanak

Veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Željezničara donijeli su mladi Milošević i Jevtić. Mladi Dragiša Milošević koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Drine ušao je u igru nakon 21 minuta, gol postigao u 45.minutu.

Šepak je bio bolji cijelo prvo poluvrijeme, ali je svoju nadmoć krunisao tek u 45. minutu. Centrirao je Zarić,a  na drugoj stativi najprisebniji bio Milošević i poslao loptu u mrežu.

Napredak slavio, gol mladog Miloševića za nastavak borbe za opstanak
FOTO; Arhiv- Milošević kreator većina napada Drine

U 78. minutu Jevtić je snažno šutirao sa tridesetak metara i savladao Avdukića za konačnih Napredak Željezničar 2:0.

DONJI ŠEPAK – Stadion Napretka. Gledalaca: 100. Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo). Strelci: Milošević u 45. i Jevtić u 78. minutu. Žuti kartoni: Mijailović, Zekić, Milošević (Napredak), Malić, Petković, Ostojić (Željezničar)

NAPREDAK (DŠ): Arnautović, Sladoje, Lukić, Jevtić, Mijailović (od 77. Biberdžić), Zarić, Zekić, Mitrović, Jovanović, Marić (od 21. Milošević), Matić (od 89. Stojanović).

ŽELJEZNIČAR: Avdukić, Kuprešak, Jovandić, Knežević, Ružičić, Bosančić, Malić, Petković, Ostojić, Bilal (od 64. Baštić), Kuzmanović.