Drinini klinci dočekuju plaćenike Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić

0
Sudije pokvarile još jedan derbi, Drina oštećena u utakmici protiv Zvijezde 09

U četvrtom kolu mini lige za prvaka FK Drina Zvornik ugostiti će tim Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić Bijeljina. Prije nastavka prvenstva mnogi u Zvorniku nadali da će ovo biti prva meč lopta za prvaka Republike Srpske.

Drinini klinci dočekuju plaćenike Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić

Loši rezultati u nastavku prvenstva udaljili su Drinu od borbe za prvo mjesto, pa tako duel sa Zvijezdom 09 neće imati priželjkivanu draž. Na početku prvenstva, u prvom kolu ove dvije ekipe su se susrele u Zvorniku. Iako je tada Zvijezda bila apsolutni favorit na terenu je Drina bila ravnopravan protivnik.

Naš portal je tada najavio susret kao duel zvorničkih klinaca i plaćenika Zvijezde 09. Danas je situacija ista, biće to duel ekipe sastavljene od fudbalera sa cijelog Balkana i zvorničke djece. Biće to i duel Klubova koji nemaju ništa zajedničko u organizaciji rada i djelovanja fudbalskog kluba. O tome nekom drugom prilikom.

Svima treba biti jasno da u Zvornik sutra najvjerovatnije stiže novi prvak Republike Srpske i član Premijer Lige BiH. Klub koji će vjerovatno za koju godinu igrati evropske utakmice. U Zvornik stiže Klub koji zna šta želi sada, sutra, ali i u narednih deset godina. Iako ne postoji mogućnost privatizacije sportskih klubova u BiH, Zvijezda 09 je klub Borisa Stanišića koji svoj novac kroz ovaj Klub domaćinski troši i pravi izvanredne fudbalske i sportske rezultate. U Zvornik stiže Klub na koji se po organizacionoj žemi rada mogu ugledati i mnogi klubovi sa tradicijom.

Sve urađeno kroz FK Zvijezda 09 zaslužuje pohvale i aplauz podrške. Nadajmo se da će uskoro i neki od zvorničkih milionera odlučiti svoje slobodno vrijeme i novac investirati u FK Drina Zvornik.

Podržite zvorničke klince u duelu protiv tima Zvijezda 09 jer su oni jedini uspjeli da nadigraju Zvijezdu na njenom terenu i zasluže aplauz objektivne publike u Bijeljini nakon izborenog remija u 12.kolu šampionata. Podrška publike fudbalerima Drine najvažnija je u ovoj sezoni.

Da će u subotu publika moći gledati pravi derbi najavili su najbolji poslije utakmice Drine protiv Tekstilca. Ermin Musić je najavio da će ekipa Drine pomrsiti račune Zvijezdi, a Dragutinović da želi nastaviti započeti  golgeterski niz.

Na poluvremenu sam sugerisao svojim fudbalerima da se fizički ne troše previše i da se čuvaju od povreda jer za vikend igramo derbi sa timom Zvijezde 09, jedini tim u ligi prvaka kojeg ove sezone nismo pobjedili. Rekao je Cvijetinović za portal Zvornicki.ba poslije utakmice.

Utakmica se igra na stadionu FK Drina u Zvorniku od 17 sati.

(Zvornicki.ba)