Na graničnim prijelazima tri osobe lišene slobode, zvornički graničari isporučili kradljivca iz Brčkog

Proteklih dana bilo je radno na graničnim prelazima, gužve su povećane zbog prvomajskog praznika. Graničari su i pored gužve presreli veći broj ilegalnih radnji i uhapsili nekoliko osumnjičenih.

Na graničnim prijelazima tri osobe lišene slobode, zvornički graničari isporučili kradljivca iz Brčkog
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Orašje 2.5.2018. lišili su slobode A.K. (1977.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnog djela „organizirani kriminal“ i Općinski sud u Gradačcu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak. Prethodno, 30.4.2018. na istom prijelazu službenici ove jedinice lišili su slobode R.K. (1960.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Državljanin Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik 2.5.2018. bh. državljanina O.B. (1977.) predali su službenicima Policijske stanice Bratunac nakon što je ustanovljeno da je za njim Policija Brčko Distrikta raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na MGP Bratunac.