Zvornik : Zvanično otvaranje firme “Zeohem” 7. maja

0

Firma „Zeochem“ d.o.o. iz Zvornika, koja je dio grupacije: “CPH Chemie + Papier Holding AG” i koja je 6 marta prošle godine položila kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu zeolita i hromatografskih gelova u ponedeljak obilježava svečano otvaranje fabrike u Zvorniku.

Zvornik : Zvanično otvaranje firme “Zeohem” 7. maja

Ova švajcarska firma nedavno je pustila u pogone sve proizvodne linije novoizgrađene fabrike u Zvorniku, a njeno otvaranje od velikog je značaja za lokalnu zajednicu, Republiku Srpsku, kao i BiH.

Fabrika “Zeohem” je prije nešto više od godinu dana kupila 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta u Zvorniku radi izgradnje kompleksa koji bi proizvodio molekularna sita u prahu, specijalne zeolite, kao i silikatne hromatografske gelove. Ovaj projekat uveliko povećava kompetitivnost kompanije na globalnom nivou, jer novoizgrađena fabrika u Zvorniku, pored postojećih u Švajcarskoj, SAD i Kini, svoje proizvode plasira na sve kontinente.

Nova fabrika “Zeohema”, koja je dio višemilionske investicije, odnosno oko devet miliona švajcarskih franaka, nedavno je počela sa radom i trenutno zapošljava 39 radnika.

(Radioosvit)