Uhapšen lopov kojem RS duguje više od tri hiljade KM

0
Muškarac iz Malog Zvornika sipao veće količine goriva, a potom bježao sa benzinskih pumpi u Šapcu
FOTO: Ilustracija

Policija iz Srebrenice uhapsila je Dragoljuba Obradovića (41) iz Srebrenice za kojim su bile raspisane centralna poternice.

DOLIJAO Lopov koji je porazio Republiku Srpsku PONOVO UHAPŠEN

Za Obradovićem je tragao Osnovni sud u Srebrenici zbog više krivičnih dela protiv imovine, odnosno teških krađa izvršenih na području Policijske uprave Zvornik.

Srpskainfo.com saznaje da je osim krivičnih dela, za Obradovićem bila raspisana poternica i zbog pravosnažne zatvorske kazne koju nije odslužio.

Miljan Bobar portparol Policijske uprave Zvornik, izjavio je juče da je uhapšeni nakon kriminalističke obrade u Policijskoj stanici u Srebrenici, predat u nadležnost Sudske policije Republike Srpske.

-Osim krivičnih dela za koja je osumnjičen, utvrđeno je i da se radi o osobi koja nije odslužila pravosnažnu zatvorsku kaznu – objasnio je portparol Policijske uprave Zvornik.

Izvor iz pravosuđa RS otkrio je da je pravosnažno osuđivani lopov Obradović pre gotovo šest godina tužio Srpsku zbog protivpravnog pritvaranja.

Naime, u avgustu 2012. godine Osnovni sud u Srebrenici je prihvatio tužbu Obradovića i presudio tako da mu je Republika Srpska dužna isplatiti 3.000 maraka i to sa zateznom kamatom od 27. avgusta 2012. godine.

Obzirom da je prošlo gotovo šest godina, a da Obradoviću nije isplaćen novac, ovaj iznos danas je dostigao cifru od 6.000 maraka. Republika Srpska je bila ujedno obavezana da plati troškove postupka koje je imao Obradović i to od blizu 1.000 maraka.

 

Obradović je tužio Srpsku, jer ga je tužilaštvo bez osnova držalo u pritvoru mesec dana.

-Radi se o osobi koja je hapšena i procesuirana zbog više krivičnih dela, ali eto i kojoj su poreski obveznici u Republici Srpskoj dužni isplatiti novac zbog propusta koje su napravili u nadležnom tužilaštvu i policiji – objasnio je izvor iz pravosuđa RS.

Zanimljivo je da je naknadno odobreno izvršenje na teret Republike Srpske, uz obrazloženje da će ono biti izvršeno u narednih 20 godina.

Međutim, usledila je žalba Obradovićevog advokata pa je ovo rešenje ukinuto, te je RS obavezana da gotovo odmah isplati odštetu Obradoviću.

Gengo: Para još nema
Advokat Ratko Gengo potvrdio je da je Republika Srpska dužna isplatiti njegovom klijentu više od 3.000 maraka.

-Tačno je da je doneseno to rešenje i to po tužbi zbog neosnovanog pritvaranja. Međutim, do danas mu nije isplaćena nijedna marka – izjavio je advokat Gengo.

(Blic)