Svečano otvorena fabrika “Zeohem” predsjednik Dodik i gradonačelnik Stevanović zajedno na svečanosti

0
Svečano otvorena fabrika

Svečano otvorena fabrika "Zeohem" predsjednik Dodik i gradonačelnik zajedno na svečanosti

Predsjednik Uprvanog odbora kompanije „CPH“ Piter Šaub rekao je da mu je velika čast da se u Zvorniku otvara fabrika „Zeohem“ za proizvodnju molekularnih sita, koja je investicija švajcarske kompanije.

zvornik - piter saub 1
„Za mene je velika čast da danas proslavljamo otvaranje ove fabrike i zahvalan svim ljdima koji su doprinijeli da ovaj projekat bude sproveden u djelo“, rekao je Šaub na zvaničnom otvaranju „Zeohema“ u Zvorniku 7.maja, dodavši da se zahvaljuje i lokalnoj zajednici koja je u tom pogledu dala svoj puni doprinos.

On je istakao da sve potrebne dozvole za gradnju  završene u rekordnom roku, te da administrativni dio posla lokalne uprave nije spriječio ni usporio da se projakat završi na vrijeme.
Šaub se zahvalio menadžmentu „Alumine“ zato što je poslovanje sa „Aluminom“ jedan od preduslova za dobar i pravilan razvoj kompanije „Zeohem“.

Drektor hemijske divizije kompanije „CPH“ Alojz Valdburg Cajl rekao je da, koliko zna, ne postoji dosta stranih investicija u BiH, ali da ono što sigurno zna jeste da je ova švajcarska kompanija prva koja je investirala u ovaj prelijepi region.

On je dao kratki pregled kako se projeka izgradnje „Zeohema“ u Zvorniku razvijao  i na kakve je sve prepreke nailazio.

Direktor kompanije „Zeohem“ Zvornik Zoran Petković rekao je da se, nakon samo 14 mjeseci od dana polaganja kamena temeljca za izgradnju ove fabrike, danas otvara velelepni objekat „Zeohem“ koji zapošljava 39 radnika.

„Završetkom ovog projekta na vrijeme, poslamli smo poruku svijetu da u tom pogledu pripadamo modernom svijetu i da imamo znanje i volju da realizujemo ovakve projekte“, rekao je Petković.

zvornik - zoran petkovic
Prema njegovim riječima, ovo je primjer kako strana investicija može da bude uspješno završena i realizovana, naravno uz podršku lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske.

zvornik - sa otvaranja fabrike
Ističući da je prva proizvodna linija krenula sa proizvodnjom u decembru prošle godine, Petković je rekao da su ubrzo pokrenute i druge linija kao što je linija specijalnih zeolita i linija silikagelova.

„Sada Fabrika radi u punom kapacitetu sa planom proizvodnje od nekoliko hiljada tona različitih gotovih proizvoda na godišnjem nivou“, rekao je Petković.

Svečanosti otvaranja tvornice kompanije Zeohem zajedno su prisustvovali prvi čovjek RS i prvi čovjek Zvornika, Milorad Dodik i Zoran Stevanović, što je poslije dugo vremena zajednički nastup ova dva lidera. Zanimljivo da im je društvo na ovoj svečanosti pravio i Milorad Motika.

Svečano otvorena fabrika "Zeohem" predsjednik Dodik i gradonačelnik zajedno na svečanosti

U Svom obraćanju dodik je pored hvalospjeva o investiciji i novim radnim mjestima pohvalio i gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića.

(Osvit/zvornicki)