Gradska uprava Zvornik finansira protivgradnu zaštitu

0
Uspješno djelovanje protivgradne zaštite prethodnog dana, raketa ispaljena i u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

Protivgradnu zaštitu grada Zvornika čini 10 protivgradnih stanica koje su instalirane od Pilice do Zelinja i dejstvuju prema nalogu JP “Protivgradne preventive RS “ sa sjedištem u Gradišci.

Gradska uprava Zvornik finansira protivgradnu zaštitu
FOTO: Ilustracija

Sezona protivgradne zaštite počela je 15. aprila i trajat će do 15 oktobra. Prema standardima protivrgradne zaštite svaka protivgradna stanica, ima po šest protivgradnih raketa koje dejstvuju po nalogu „Protivgradne preventive Republike Srpske “. Kaže Milan Cvjetinović načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u gradskoj upravi Zvornik.

„Gradska uprava dobija dnevne izvještaje o dejstvu protivgradih stanica na području Zvornika da bi tri dana nakon upotrebe naših raketa, iz „Protivgradne preventive RS „bile dostavljene nove rakete radi dopune, tako da protivgradne stanice uvijek imaju po šest protivgradnih raketa.

Prema odluci Vlade RS protivgradna zaštita grada Zvornika finansira se dijelom iz gradskog budžeta sa 30.000KM na godišnjem nivou, a dijelom od „Protivgradne preventive RS “odnosno resornog ministarstva.

„ Sredstvima iz budžeta za protivgradnu zaštiti izdvajaju se novčane naknade za strijelce i dok se jednim dijelom finansira i nabavka novih raketa“ rekao je Cvjetinović.

Milan Cvjetinović kaže da je protivgradna zaštita Zvornika izuzetno važna i poslednjih godina je učinila mnogo na zaštiti poljoprivrednih usjeva i infrastrukture na području grada Zvornika.

„Izuzetno je važno što se naslanjamo na protivgradnu zaštitu Bijeljine, kao i na protivgradnu zaštitu Srbije što doprinosi još boljoj zaštiti poljoprivrednih usjeva od gradonosnih oblaka .“ Rekao je Cvjetinović.

(radioosvit)