Hatmenska dova i mevlud za žene u Zvorniku

0
Hatmenska dova i mevlud za žene u Zvorniku

U organizaciji Asocijacije žena MIZ Zvornik, upriličen je mevlud za žene i proučena je hatmenska dova za 18 polaznica Halke Kur’ana. Gošće na mevludskoj svečanosti bile su iz džemata medžlisa Tuzla, Gračanica, Gradačac i Zvornik. Također, žene Zvornika su počašćene dolaskom 50 žena iz Doboja koje su ovaj dan provele u Zvorniku te otvorile vrata budućim zajedničkim aktivnostima.

Hatmenska dova i mevlud za žene u Zvorniku

Na početku programa održanog 06.05.2018. riječi dobrodošlice prisutnim gošćama u Riječanskoj džamiji uputio je imam Osman-ef. Šahbegović i predsjednica Asocijacije žena MIZ Zvornik Emina Gogić. Zahvalnost zbog posjete gostima je izrazila i koordinatorica odjela za brak i porodicu MIZ Zvornik Elma Mustajbašić.

U programu ispunjenom učenjem ilahija i mevluda, učestvovale su solistice Hasreta Muratović , Amra Efendić te djevojčice iz MFS-Emmausovog Dnevnog centra za djecu. Pored ovih učača predstavile su se i polaznice Halke Kur’ana učenjem Jasina. Posebno značajno na ovoj manifestaciji bilo je i prisustvo i predavanje Azre Fazlović, profesorice fikha u Behram-begovoj medresi. Profesorica je govorila je o dobročinstvu, istrajnosti na putu dobra i važnosti rada Asocijacije u Zvorniku.

Hatmenska dova i mevlud za žene u Zvorniku

Nakon proučenog mevluda i dodjele priznanja polaznicama Halke Kur'ana, hatmensku dovu je proučila muallima Aida Šahbegović koja je i vodila ovu grupu džematlijki u proteklom periodu.

Poslije programa je poslužen ručak za sve gošće, koji su pripremile vrijedne članice Halke Kur’ana.

(Medzlis-info)