U Vlasenici nakon prepirke pedesetsedmogodišnjak pucao iz poluautomatske puške

0
U pretresima u Srebrenici pronađeno ilegalno naoružanje
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica, lišili su slobode lice M.S. (1961) iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U Vlasenici nakon prepirke pedesetsedmogodišnjak pucao iz poluautomatske puške
FOTO: Ilustracija

Naime, Policijskoj stanici Vlasenica, 08.05.2018. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kuljančići, opština Vlasenica, lice M.S. pucalo iz vatrenog oružja.

Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Vlasenica su utvrdili da je 08.05.2018. godine, u mjestu Kuljančići, došlo do verbalnog sukoba između lica M.S. i H.G. nakon čega je lice M.S. iz poluautomatske puške ispalilo jedan hitac. Policijski službenici su uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku i određenu količinu municije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.