Nelegalni taksista se iživljavao nad djevojkom: Naplatio novčani dug silovanjem

0
Taksista osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom u Tuzli
FOTO: Ilustracija

Nelegalni taksista brutalno je silovao djevojku iz Sarajeva (identiteti poznati redakciji) u Nahorevskoj ulici u Sarajevu.

Nelegalni taksista se iživljavao nad djevojkom: Naplatio novčani dug silovanjem
FOTO: Ilustracija

Kako prenosi i saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, do napastvovanja je došlo prije tri dana u kasnim večernjim satima u pustom dijelu ulice u Golfu 4 koji je koristio nelegalni taksista.

Odvedena ljekaru

Silovanje je prijavila djevojka pripadnicima Policijske uprave Centar, a kriminalistički inspektori odveli su je na GAK, gdje su ljekari potvrdili da je napastvovana.

Taksista je uhapšen nekoliko sati kasnije te je priveden i zadržan u policijskom pritvoru. Djevojka je istražiteljima ispričala da joj je taksista rekao kako mu je njen momak dužan novac te da će mu oprostiti dug ako ona bude imala seks s njim. Kada je to odbila, taksista je nasrnuo na nju, strgnuo joj odjeću te je prisilio na seksualni odnos, nakon čega ju je izbacio iz vozila.

Izuzeti tragovi

Momak silovane djevojke (identitet poznat redakciji) nedavno je izašao iz zeničkog zatvora te je, navodno, posudio manju količinu novca od taksiste.

O svemu je obaviješteno sarajevsko tužilaštvo, gdje je osumnjičeni saslušan te se očekuje da postupajući tužilac predloži mjeru pritvora za njega. Golf u kojem je silovanje počinjeno odvezen je u depo Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo. Iz vozila su istražitelji izuzeli biološke tragove koji su poslani na vještačenje.

(Avaz)