Otac i sin iz Bijeljine upucali poznanika u kafani

0
Predloženo ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH od 4. maja
Arhiv

U Bijeljini je uhapšeno lice čiji su inicijali B.Ć. /62/ koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u ugostiteljskom objektu u gradu u srijedu, 9. maja, u kojoj je ranjen R.P. /44/, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Otac i sin iz Bijeljine upucali poznanika u kafani
Arhiv

Nakon pucnjave počela je potraga za dvojicom poznatih napadača, a sva tri lica koja su učestvovala u ovom događaju od ranije su poznata policiji.

Uhapšeni B.Ć. biće predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Nakon hapšenja Boška Ćuka (62) još se traga za njegovim sinom Zlatanom (29) iz Bijeljine, koji su hicem iz pištolja ranili poznanika Rajka Perića (44) u kafani “Stara priča” u blizini željezničke stanice.

Sve se desilo u srijedu oko 20 časova u ulici Živojina Mišića, kada je dvojac nakon svađe ranio Perića u nogu. Poslije pucnjave, otac i sin su pobjegli, dok je Perić prevezen u Dom zdravlja u Bijeljini, a potom i u bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama, Perić je zadobio dvije prostrelne rane na butini i nije u životnoj opasnosti.

Nakon prijave veći broj policajaca je pokušao da pronađe napadače, a na izlazima iz grada bile su patrole. U policiji su rekli, navodeći inicijale, da osumnjičene oca i sina terete za pokušaj ubistva.

– Radimo na rasvjetljavanju i utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva – saopštili su u Policijskoj upravi Bijeljina.

Motiv sukoba nije poznat, ali, prema nezvaničnim informacijama, obračun ima veze sa ranijim neraščišćenim računima i pucnjavom u kafiću “Fićo” koja se desila 2009. godine. Nezvanično, Zlatan Ćuk i Dražen Blagojević bili su glavni akteri oružanog napada u ovom kafiću, čiji je vlasnik bio ranjeni Perić. Ćuk i Blagojević su tada učestvovali u pucnjavi u kojoj su lakše povrijeđeni Goran Erak, Jasko Šabić i Edin Hamidović.

Napadači su navodno bili gosti kafića u kojem su počeli da lupaju flaše i čaše, zbog čega ih je vlasnik kafića istjerao iz lokala. Pretpostavlja se da su oni zbog toga kasnije pucali. Ćuk je iz automatske puške ispalio više hitaca u kafiću, u kojem se nalazio veći broj gostiju. Zlatan je uhapšen i prije dvije godine u akciji MUP-a RS zbog šverca narkotika, a prema nezvaničnim informacijama, prije nekoliko dana pušten je iz zatvora.

(glassrpske)