Udruženje „Bebe1“ organizuje u subotu Javnu tribinu „Za bebu više“

0
Udruženje „Bebe1“ organizuje u subotu Javnu tribinu „Za bebu više“

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe1“ iz našeg grada organizuje u subotu 12 maja Javnu tribinu pod nazivom „Za bebu više“ . Tribina će biti održana u 12 časova u Domu omladine u Zvorniku. Prema riječima predsjednice, Udruženja Nikoline Oro , bračni parovi koji imaju problema sa sterilitetom imaće priliku da od eminentnih stručnjaka čuju više o procesu vantjelesne oplodnje.

Udruženje „Bebe1“ organizuje u subotu Javnu tribinu „Za bebu više“

Pored toga ovo će biti prilika da se uspostavi bolja komunikacija na relaciji pacijent – ljekar, a sve sa krajnjim ciljem da se rodi što više beba. Oro je istakla da će , nakon predavanja biti organizovane i besplatne konsultacije sa ljekarima-predavačima za članove Udruženja “ Bebe 1”. Predavači na tribini su dr Zorica Crnogorac ( SGB “Genesis”), prof. dr Aleksandar Ljubić ( SGB “Jevremova”), prof. dr Vinka Vukotić (Specijalistička uroločka ordinacija “TTC”), dr Luka Anđelić (ginekolog), dr Jelena Todorović (endokrinolog, Ordinacija “TEAMED”) i dipl. psiholog Milica Glintić.

“ Naše udruženje „Bebe 1“ okuplja oko 80 porodica koje se suočavaju sa problemom steriliteta. Postojimo osam godina i jedno smo od rijetkih Udruženja koje iza sebe ima rezultate. Rezultati našeg rada i borbe su 44 bebe koje su rođene zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji. Ovaj zavidan rezultat postigli smo svakodnevnom borbom, pokrenuli smo niz inicijativa i razbili tabue, kako u javnosti, tako i kod bračnih parova koji se bore sa strelitetom“ naglasila je Oro