Zvornički osnovci učili pisati prava pisma kroz radionicu u biblioteci

0
Zvornički osnovci učili pisati prava pisma kroz radionicu u biblioteci

U vrijeme savremene tehnologije pomalo smo zaboravili kako je lijepo kad nas poštar iznenadi razglednicom ili pismom.

Zvornički osnovci učili pisati prava pisma kroz radionicu u biblioteci

Svjetski dan pisanja pisama  koji se obilježava 11 maja  pravi je trenutak da se podsjetimo na to. Učenici petog razreda OŠ Sveti Sava danas su u Narodnoj biblioteci  učestvovali u radionici na kojoj su  saznali  koja je važnost i prisnost komunikacije kroz rukom napisano pismo,  te na taj način bar malo osjetili čari pisanja pisma njima dragoj osobi , kaže knjižnjičar Milena Savić.

Ona je dodala da su učenici saznali kako se piše pismo, kako se ono  započinje, završava i na kraju kako ga šaljemo . Sami su birali kome će pismo namjeniti, a u najvećem broju slučajeva pisali su svojoj rodbini koja je rasuta po svijeti, ističe Savićka.

Nikola Lazić nam je rekao da mu se radionica mnogo dopada  jer ne piše mnogo pisma, a kad ih piše kao i današnje namjenio je  stricu koji živi u dalekoj Australiji. Simona Mijić je takođe pisala svojoj rodbini, teči i tetki u Holandiji kojima ponekada i piše pisma. Njima piše kako nam je rekla zato što ih ne viđa tako često, a ima mnogo novosti koje želi da im ispriča.

I Simoni se svidjela radionica, ona smatra da je pisanje pisama zastarjelo i da se u današnje vrijeme uopšte ne koristi kao sredstvo komunikacije. Sva pisma koja su danas napisana  biće izložena na panou u Narodnoj biblioteci u narednih sedam dana.