Misterija bez rješenja: Sve informacije provjerene, Amaru Ramiću nema ni traga

0

Porodica još nema nikakavih informacija o 21-godišnjem Amaru Ramiću, koje je u srijedu posljednji put viđen kada je u popodnevnim satima izašao iz stana u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, potvrdio je Amarov otac Mehmed. Potragu za studentom elektrothnike provodi Federalna uprava civilne zaštite, ali nikakavih pomaka za sada nema.

Misterija bez rješenja: Sve informacije provjerene, Amaru Ramiću nema ni traga

Amar je visok skoro dva metra, nosi dioptrijske naočale, a kada je izašao vani, u srijedu oko 16.20 sati, na sebi je imao tamno sive duboke “adidas” patike, crnu majicu, donji dio crne trenerke, ruksak i gornji dio crne trenerke, koju je u trenutku napuštanja zgrade nosio preko ruke. Njegov izlazak i stana zabilježila je i nadzorna kamera.

– Telefon stalno zvoni, ali nikakvih pouzdanih informacija nema. Ljudi se javljaju, pokušavaju pomoći bilo kako, ali za sada nemamo niti jednu informaciju koja bi moga upućivati na to gdje je Amar – kaže Mehmed Ramić.

On ističe da porodica nema razloga da sumnja na bilo šta, jer se ništa neuobičajeno nije desilo.

– Ja da imam bilo kakvu sumnju ne bih zvao policiju, nego bih sam našao sina. Nije bilo nikakve svađe, nema razloga za neki bijeg, ništa neuobičajeno se u našoj kući nije dešavalo. Kada je izlazio rekao je da ide do grada, kamera ga je snimila, potpuno bezbrižnog i od tada ni traga ni glasa – priča Mehmed.

Porodica Ramić apelira na sve one koji imaju neku informaciju da odmah kontaktiraju njegovog oca Mehmeda na broj telefona 061/163-987 ili posjete najbližu policijsku stanicu. Zamolili su sve dobronamjerne ljude da se ne javljaju sa spekulacijama i nagađanjima, jer ova porodica već pet dana prolazi kroz veoma teške trenutke, a za to vrijeme su imali pozive koji su ih uznemirili.

– Amara smo zvali na mobitel, međutim bio je nedostupan. Nakon toga došla nam je poruka da je korisnik sa tim brojem dostupan, međutim, nakon što smo pozvali ponovo je bio nedostupan. To nam se desilo nekoliko puta u ovih pet dana, ali nas nije dovelo do bilo kakve informacije – kaže Mehmed Ramić.

U Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) rekli su nam da se potraga za Amarom Ramićem trenutno odvija smanjenim intenzitetom, jer su sve informcije koje su imali porodica i policija provjerene i pokazale su se kao nevjerodostojne.

– Čim se pojavi nova informcija, naš tim koji se nalazi na području Tuzle izaći će na teren i vršiti provjeru. Već smo obišli širi rejon Tuzle, od Zvornika, Bijeljine, Kladnja, Brčkog… Sve smo pokrili plakatima na kojima je Amarova fotografija i broj telefona na koji se mogu javiti informacije – rečeno nam je u FUCZ.

Dodajmo da je, nakon nestanaka 21-godišnjeg Amara Ramića, Policijskoj stanici Zapad u Tuzli sinoć prijavljen i nestanak 30-godišnjeg Edisa Begića. On je posljednji put viđen prije tri dana, 4. maja, i to nakon što je otišao od kuće u naselju Drežnik u Tuzli gdje i živi sa porodicom.

Edisov brat, Hajrudin Begić, za Faktor je kazao kako je on u kući ostavio dokumente, ključeve od automobila i novac te da je otišao samo u šorcu i majici. Par dana ranije, kaže Hajrudin, razbio je svoj mobilni telefon tako da sa sobom nema ni mobitel čiji bi signal policiji pomogao u potrazi.

(Faktor)