Održana sjednica Skupštine grada Zvornika, odluka o priznanju grada, kreće gradnja novih zgrada…

0
Održana sjednica Skupštine grada Zvornika, odluka o priznanju grada, kreće gradnja novih zgrada...

Održana je 16. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj su odbornici donijeli Odluku o dodjeli priznanja grada Zvornika za 2018. godinu.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornika, odluka o priznanju grada, kreće gradnja novih zgrada...

Zlatna medalja “Stanko Nikolić“ biće uručena Ljubici Stevanović za društveno odgovoran rad i SPKD „Prosvjeta“ Zvornik za doprinos razvoju prosvjete i kulture. Srebrna medalja “Stanko Nikolić“ biće uručena Božici Ostojić za doprinos razvoju dečijeg pozorišta i Međunarodnom Komitetu Crvenog krsta – Delegacija u Sarajevu za doprinos u oblasti deminiranja, a Bronzana medalja “Stanko Nikolić“ davaocima krvi Peri Stevanoviću i Željku Laziću, te za posebne rezultate u poljoprivredi Ademu Panduru i Sekuli Radiću. Ove godine neće biti dodijeljene Povelja grada i Zhvalnice.

Odbornici su jednoglasno usvojili i Odluku o kupovini poslovnog prostora u Zvorniku. Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović pojasnio je da će biti kupljeno 800 kvadratnih metara poslovnog prostora za potrebe Gradske uprave i institucija grada Zvornika, koji se nalazi u stambeno-poslovnom objektu “Moskva“.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornika, odluka o priznanju grada, kreće gradnja novih zgrada...
Bojan Ivanović

– Potreban nam je prostor za za izmještanje dijela službi iz zgrade Gradske uprave, a takođe želimo da riješimo i pitanje obezbjeđivanja prostora za izlaganje eksponata muzejske zbirke. Pored toga Tehnološki fakultet je iskazao potrebu za prostorom u kome će otvoriti Inovacioni centar – rekao je Ivanović.

Odbornici su donijeli i Odluku o učešću u zajedničkoj izgradnji višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku. Prema toj Odluci Grad Zvornik i Doo “Keso-gradnja“ zaključiće ugovor o zajedničkoj izgradnji višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku. Grad Zvornik u zajedničku izgradnju uložiće zemljište i objekat na njemu. Investitor budućeg objekta „Keso-gradnja“ je obavezan da u cjelosti finansira izradnju objekta i da od nadležnih organa pribavi svu potrebnu dokumentaciju. Gradu Zvorniku na ime učešća u zajedničkoj izgradnji pripašće poslovni prostor na prvom spratu ukupne površine 292 kvadrata po principu “ključ u ruke“.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o zamjeni zemljišta sa AD „Vodovod i komunalije“ u površini od 250 kvadratnih metara.

– Ova površina biće upotrijebljena za proširenje parking kapaciteta u gradu, odnosno tu će biti napravljeno 47 novih parking mjesta – istakao je Ivanović.

Danas su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu za prošlu godinu AD „Vodovod i komunalije“, AD „Zvornik stan“, Šumske uprave i JP Regionalana deponija DOO Zvornik. Ivanović je ocijenio da su ova preduzeća zadovoljavajuće funkcionisala u 2017. godini, ali i da uvijek može i više i bolje.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornika, odluka o priznanju grada, kreće gradnja novih zgrada...

Na današnjoj sjednici jednoglasno su donesene i Odluka o bezbjednosti i regulisanju saobraćaja na putevima i ulicama grada Zvornika, Odluka o otpisu potraživanja, Odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom DOO „SAS“ Priboj, kao i Informacija o stanju kriminaliteta, JRM-a i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za period 01.01-31.12.2017. godine, Informacija o stanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada Zvornik sa prijedlogom mjera i Informacija o organizovanosti, opremljenosti i funkcionisanju civilne zaštite na području grada Zvornik.

Zbog isteka mandata na sjednici su razriješeni direktori i imenovani vršioci dužnosti direktora „Doma za starija lica“, „Doma omladine“ i Turističke organizacije, kao i članovi Odbora za žalbe.