Apel maturantima da se tokom predstojećih maturskih proslava uzdrže od društveno negativnog ponašanja

0

Iz Policijske uprave Zvornik uputili su apel maturantima zvorničkih škola da se prilikom maturskih proslava uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, odnosno da ne narušavaju javni red i mir kao i da ne konzumiraju alkohol.

Apel maturantima da se tokom predstojećih maturskih proslava uzdrže od društveno negativnog ponašanja

Takođe apel je upućen i roditeljima da u ovom periodu posebnu pažnju obrate na svoju djecu, kako bi se predstojeće maturske manifestacije bezbjedno održale i protekle bez neželjenih posljedica.

U saopštenju dostavljenog medijima stoji da policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju niz preventivinih mjera i radnji, kako bi sve proteklo bez incidenata. Ostvarena je saradnja sa predstavnicima obrazovnih ustanova, pojačano je prisustvo policijskih službenika na terenu, a naročito na mjestima okupljanja i proslava maturanata koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Takođe, u toku su pojačane kontrole saobraćaja, obzirom da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilom, čime ugrožavaju svoju ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, kaže se u saopštenju.

(Radioosvit)