Zvorničanka Valentina Šakotić proglašena za najbolju fudbalerku u BiH

0
Zvorničanka Valentina Šakotić proglašena za najbolju fudbalerku u BiH
Nagradu Valentini Šakotić uručio Ognjen Vranješ

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem NS/FS BiH održana je 23.maja u hotelu „Austrija i Bosna“ na Ilidži. Zvorničanka Valentina Šakotić prolašena je najboljim igračicom fudbala u BiH.

Zvorničanka Valentina Šakotić proglašena za najbolju fudbalerku u BiH
Nagradu Valentini Šakotić uručio Ognjen Vranješ

Nakon proglašenja najboljom, Šakotić je zaš portal o priznanju izjavila:

Ovo je kruna na naporan rad tokom prošle sezone. Za mene je ovo najbolja sezona do sad i posebno mi je draga nagrada što je dosla od trenera i kapitena iz zenske Premijer lige, a zahvalila bi se i rukovodiocima iz MUPa koji su mi dali apsolutnu podršku u mom radu. Ova nagrada mi je jos veca motivacija za dalji rad, nastojacu i dalje predstavljati drzavu, klub, grad na najbolji mogući način.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab „A“ reprezentacije BiH koji se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

Goran Zakarić je četvrti igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najboljeg fudbalera bh. šampionata su osvajali Wagner Santos Lago, Zajko Zeba i Miroslav Stevanović.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti Piriću bili su Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Piriću je priznanje predao trener golmana „A“ rerezentacije Kenan Hasagić.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko. Miloš Filipović je u Zrinjski stigao iz FK Drina Zvornik.

Zvorničanka Valentina Šakotić proglašena za najbolju fudbalerku u BiH
Popularni “Fića” protivnicke golmane savladao 16 puta ove sezone

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog.

Predstavnik BH Telecoma Dujko Hasić je uručio nagradu za fair-play za FK Krupa.

Priznanje za najviše nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dobio je Wagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega, a nagradu mu je predao Miralem Pjanić.

Nagradu za najbolju amatersku selekciju za PFS Istočno Sarajevo je uručio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila bh Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Šakotić je pobijedila u konkurenciji Alise Spahić (SFK 2000 Sarajevo) i Nikoline Vujadin (Lokomotiva Brčko), a Hodžić je ostavila iza sebe kupsku kolegicu Enveru Hasanbegović, te Aidu Avdić iz Gradine.

Priznanja najboljim fudbalerkama su uručili reprezentativci Ognjen Vranješ i Vedran Kjosevski.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

Zvorničanka Valentina Šakotić proglašena za najbolju fudbalerku u BiH

Njima su nagrade predali drugi potpredsjednici NS/FS BiH Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

U užoj konkurenciji za najboljeg igrača futsala bili su još Vladan Vesić (Mostar SG Staklorad) i Anel Radmilović (Centar), te golmani Bahrudin Omerbegović (Centar) i Adnan Delihasanović (Tango).

Najbolji igrač Premijer omladinske „U-19“ lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Semira Dacića iz Željezničara i Nermina Hajdarevića iz Zrinjskog. Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara koji je priznanje dobio ispred klupskog kolege Filipa Dujmovića, te Vojina Savića iz Zrinjskog. Njima su nagrade uručili Ibrahim Šehić i Muhamed Bešić.