Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH

0
Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem NS/FS BiH održana je večeras uu srijedu u hotelu „Austrija i Bosna“ na Ilidži.

Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH
Popularni “Fića” protivnicke golmane savladao 16 puta ove sezone

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab „A“ reprezentacije BiH koji se okupili povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Podsjetimo da je Miloš Filipović prije Zrinjskog nastupao u FK Drina Zvornik. Dubok trag ostavio je u ovom gradu i uvijek ga se rado sjeća. Nakon proglašenja najboljim i určenja nagrade, Filipović je za portal Zvornicki.ba  izjavio:

Ja sam vezan za Zvornik jer tu mi je bilo prelepo kada sam stigao da igram prvi put Premijer ligu BiH. u Zvorniku sam upoznao puno drugara prijatelja, a i fudbalski klub Drina mi je omogućila da napravim taj jedan iskorak da dođem u Zrinjski i evo nakon nekoliko godina u uzmem tri titule.

Iskreno kad sam došao u Drinu nisam puno znao o premijer ligi BiH, ali vremenom sam video da se radi o jednom kvalitetnom takmičenju. Nisam se nadao da mogu biti tri godine za redom prvak BiH, ali kad sam došao u Zrinjski video sam da se radi o jednom kvalitetnom klubu i tek sam tada shvatio da bi mogao biti prvak BiH.

Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Iza mene je jedna jako dobta sezona, odnosno najbolja sezona sa 16 golova postignutih i uz to 12 asistencija za krilnog igrača je više nego odlično.

Imao sam veliku čast da mi nagradu uruči najbolji igrač i strelac BiH Edin Džeko. Sve ovo je za mene jedan iskorak dalje za moju karijeru.

Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti Piriću bili su Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Piriću je priznanje predao trener golmana „A“ rerezentacije Kenan Hasagić.

 

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog.

Predstavnik BH Telecoma Dujko Hasić je uručio nagradu za fair-play za FK Krupa.

Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Priznanje za doprinos promociji Premijer lige Bosne i Hercegovine dobio je Wagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega, a nagradu mu je predao Miralem Pjanić.

Nagradu za najbolju amatersku selekciju za PFS Istočno Sarajevo je uručio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila bh Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Šakotić je pobijedila u konkurenciji Alise Spahić (SFK 2000 Sarajevo) i Nikoline Vujadin (Lokomotiva Brčko), a Hodžić je ostavila iza sebe kupsku kolegicu Enveru Hasanbegović, te Aidu Avdić iz Gradine.

Priznanja najboljim fudbalerkama su uručili reprezentativci Ognjen Vranješ i Vedran Kjosevski.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

Njima su nagrade predali drugi potpredsjednici NS/FS BiH Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

U užoj konkurenciji za najboljeg igrača futsala bili su još Vladan Vesić (Mostar SG Staklorad) i Anel Radmilović (Centar), te golmani Bahrudin Omerbegović (Centar) i Adnan Delihasanović (Tango).

Najbolji igrač Premijer omladinske „U-19“ lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Semira Dacića iz Željezničara i Nermina Hajdarevića iz Zrinjskog. Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara koji je priznanje dobio ispred klupskog kolege Filipa Dujmovića, te Vojina Savića iz Zrinjskog. Njima su nagrade uručili Ibrahim Šehić i Muhamed Bešić.