Predstavljen zvornički Turistički vodič na Brajevom pismu

0
Predstavljen zvornički Turistički vodič na Brajevom pismu
Andrićeva i Rebić

U prostorijama Turističke organizacije grada Zvornika danas je promovisana turistička brošura o Zvorniku za slijepa i slabovida lica. Time je Zvornik postao jedan od dva grada, pored Prijedora, u Republici Srpskoj koji ima turistički promotivni materijal na Brajevom pismu.

Predstavljen zvornički Turistički vodič na Brajevom pismu

Turistički vodič na Brajevom pismu, kako je naziv brošure, urađen je u saradnji sa Gradskom organizacijom za slijepa i slabovida lica. Štampan je u JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u tiražu od 200 komada i doštampavaće se po potrebi.

Direktor TOGZ Slavica Andrić istakla je da se ideja za izradu ove brošure rodila 2016. godine kada se Svjetski dan turizma obilježavao pod temom „Turizam za sve“. – Tada smo zajedno sa Gradskom organizacijom za slijepa i slabovida lica došli na ideju da izradimo ovu brošuru kako bi Zvornik postao pristupačniji u pogledu informacija za ovu kategoriju turista – rekla je Andrićeva koja je napomenula da je TOGZ obezbjedila sredstva za realizaciju ovog projekta.

Andrićeva je pojasnila da je u pitanju adaptacija brošure “Odškrinite kapiju Zvornika” u kojoj su informacije o prirodnim i kulturnim atrakcijama Zvornika i turističkim sadržajima koje turisti mogu naći na teritoriji našeg grada.

Brošura je dvojezična, izrađena na srpskom i engleskom jeziku. Skoro cjelokupan štampani tiraž biće predat Gradskoj organizaciji za slijepa i slabovida lica čiji predstavnici često putuju u druge gradove ili su domaćini brojnih
dešavanja, što je idealna prilika da i putem brošura promovišu svoj grad i privuku određen broj turista.

Predstavljen zvornički Turistički vodič na Brajevom pismu
Ljubinko Rebić sa brošurom namjenjenoj slabovidnim osobama

Ljubinko Rebić, predsjednik Gradske organizacije za slijepa i slabovida lica, zahvalio se Turističkoj organizaciji, jer je, kako je istakao, izradom brošure omogućila slijepim i slabovidim licima da dobiju informacije o onome što grad Zvornik nudi turistima.

Na konferenciji za novinare Andrićeva je saopštila da je zvornička Turistička organizacija učestvovala na Beogradskom manifestu koji je održan od 25. do 27. maja na Kalemegdanskoj tvrđavi. Republika Srpska bila je zemlja partner manifesta, a Zvornik je predstavljen kao dio turističke ponude Republike Srpske.

– Zadovoljni smo predstavljanjem Zvornika na trodnevnom festivalu manifestacija i destinacija koji je bio veoma posjećen i gdje smo podijelili veliki broj turističkih brošura.

Mnogobrojni posjetioci imali su priliku da se upoznaju sa ponudom Zvornika, da saznaju koje su to sve atrakcije i manifestacije našeg grada, te da se upoznaju sa ponudom smještajnih kapaciteta u Zvorniku. Akcenat je stavljen na najavu naših manifestacija, posebno na Zvorničko ljeto, a s obzirom da se Zvornik nalazi na veoma frekventnom putnom pravcu i predstavlja idealno mjesto za kraći odmor promovisani su i naši ugostiteljski objekti – rekla je Andrićeva.

Na svečanom otvaranju Beogradskog manifesta nastupili su Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“, Dječji hor „Izvornik“ i učenik Osnovne muzičke škole Pavle Gurdeljević koji je svirao na harmonici – istakla je Andrićeva.