U Zvorniku otvorena Kancelarija za pomoć raseljenim licima u rješavanju imovinskih prava u FBiH

U Zvorniku otvorena Kancelarija za pomoć u rješavanju imovinskih prava u FBiH raseljenim licima

U Zvorniku je juče počela sa radom Kancelarija za pružanje pravne pomoći izbjegilim i raseljenim licima u cilju zaštite i rješavanja imovinskih prava u Federaciji BiH koju je otvorilo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS u saradnji sa RUGIP-om .

U Zvorniku otvorena Kancelarija za pomoć u rješavanju imovinskih prava u FBiH raseljenim licima

Kancelarija u Zvorniku se nalazi u prostorijama Republičke uprave za geodetsko –imovinske pravne poslove Područna jedinica Zvornik ( ul. Patrijarha Pavla 1 ) u kojoj sva zainteresovana lica, s ciljem zaštite svojih imovinskih prava, mogu zatražiti stručnu pomoć.

Kancelarija će se baviti besplatnim pružanjem pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u rješavanju njihovih imovinsko pravnih pitanja na području Federacije BiH , a u postupku uspostave ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji Federacije BiH .

Pored Zvornika kancelarije su otvorene u još šest opština i gradova u RS i to u Bijeljini, Nevesinju, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu, kao i dodatna banjalučka kancelarija kao mjesto koorordinacije rada svih kancelarija.

Sve kancelarije za pomoć u rešavanju imovinsko pravnih pitanja u Federaciji BiH otvorene su u prostorijama Republičke uprave za geodetsko –imovinske pravne poslove RS-