Grad Zvornik raspisao Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 120 lica

0
Javna rasprava o izmjeni Regulacionog plana

Grad Zvornik raspisao je Javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava po Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme, i drugih nezaposlenih lica, iz budžeta Grada Zvornika.

Grad Zvornik raspisao Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 120 lica

Grad Zvornik sufinansiraće zapošljavanje pripravnika kod poslodavaca i samozapošljavanje ukupno 120 lica i to 30 lica visoke stručne spreme, 5 lica više stručne spreme, 80 lica srednje stručne spreme i kvalifikovanih radnika i 5 lica za samozapošljavanje.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta vršiće se u fiksnom mjesečnom iznosu po jednom zaposlenom i to za visoku stručnu spremu 750 KM, za period od 12 mjeseci, za višu stručnu spremu 600 KM mjesečno, na period od 9 mjeseci i za srednju stručnu spremu i KV radnike 540 KM, na period od 6 mjeseci.

Sufinansiranje samozapošljavanja vršiće se na period od 12 mjeseci u iznosu od 540 KM mjesečno.

Poslodavacima koji po ovom Javnom pozivu zaposli djecu poginulih boraca, djecu ratnih vojnih invalida i ratne vojne invalide odobriće se sufinansiranje na period od 12 mjeseci, bez obzira na stručnu spremu lica koje zaposle u iznosima navedenim za odgovarajuću stručnu spremu.

Javni poziv otvoren je zaključno sa 20. junom 2018. godine i objavljen je na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik, Zavodu za zapošljavanje-Filijala Zvornik, lokalnoj radio stanici i internet stranici Gradske uprave Zvornik www.gradzvornik.org . Na internet stranici objavljeni su i obrasci potrebni za prijavljevanje na Javni poziv.

Prijave se mogu dostaviti lično u prijemnu kancelariju u Šalter sali ili putem pošte.

Informacije o Javnom pozivu mogu se dobiti putem telefona broj 066/321-926 .

http://www.gradzvornik.org/2018/05/30/javni-poziv-za-sufinansiranje-zaposljavanja-i-samozaposljavanja/