Fondacija “Minelino srce” nastavlja sa radom podržite ih

Fondacija "Minelino srce" nastavlja sa radom podržite ih

Poštovani, mi smo porodica Zukić, jedna tradicionalna bosansko- hercegovačka porodica sa sela.

Fondacija "Minelino srce" nastavlja sa radom podržite ih

Prije četiri godine izgubili smo kćerku Zukić Minelu u saobraćajnoj nesreći, i druga naša kćerka Amela bila je učesnik te strašne nesreće, ostala je trajni invalid. Nakon svega toga mi smo, supruga i ja smogli snage i donijeli tešku ali humanu odluku bez ičijeg pitanja i nagovora, sami smo donijeli odluku da doniramo Mineline organe.

Bila je to prva kadaverična transplatacija ikada u Kantonalnoj bolnici Zenica odnosno u FBiH. Nismo stali na svemu tome, smogli smo snage i osnovali smo Fondaciju “Minelino srce” sa glavnim ciljem da promovišemo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa.

Fondaciju vodimo kćerka Amela, supruga i ja. Ne, nismo imali ama baš nikakvu pomoć i podršku od bilo kakvih institucija i mnogih srodnih udruženja. Odlučili smo da istrajemo u svojoj borbi pa vas molimo ako možete da objavite linkove naših Facebook stranica, to su dvije različite stranice odnosno različitih sadržaja.

Na naše obje stranice Sjećanje na Minelu Zukić i Fondacija “Minelino srce” nalazi se preko 50 videozapisa koje smo sami snimili i objavili i preko 50 bilješki o raznim životnim temama.

Želim da naglasim, mi smo prva i jedina Fondacija ove namjene u cijeloj BiH, a najvjerovatnije i na Zemlji planeti. Smatramo i molimo vas da bi nam puno pomogli kada bi objavili linkove naših stranica, puno bi nam pomogli u našem budućem radu.

Imamo krajnje iskrene i poštene namjerei. Porodica Zukić i “Fondacija “Minelino srce”

link prve stranice: https://www.facebook.com/Minelinosrce/
link druge stranice: https://www.facebook.com/Fondacija-Minelino-srce…/