Za kraj prvenstva 11 golova omladinaca FK Drina i plasman juniora u baraž za Premijer ligu BiH (FOTO+VIDEO)

0
Juniori FK Drine
Za kraj prvenstva 11 golova kadeta i juniora FK Drina i plasman juniora u baraž za Premijer ligu BiH (FOTO+VIDEO)
Kadeti FK Drina Zvornik

Poslednju utakmicu na domaćem terenu u regularnom djelu prvenstva omladinskih fudbalskih liga uzrasta za kadete i juniore, omladinci Drine odigrali su protiv vršnjaka iz Živinica.

Goste su ispratili sa ukupno 11 golova, kadeti su postigli 7 golova dok su juniori 4 gola. Prema pravilima NFSBiH, juniori Drine idu u doigravanje za ulazak u juniorsku Premijer ligu BiH. Ova informacija još uvijek nije potvrđena.

Iako su juniori Drine u nastavku prvenstva suočeni sa ogromnim brojem problema koji su nesportske prirode, ovi momci su uspjeli zadržati drugo mjesto na tabeli i plasirati se najvjerovatnije u razigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH. U slučaju plasmana u Premijer ligu, FK Drina Zvornik bi prema još uvijek nezvaničnim informacijama za ovaj plasman inkasirala 35 hiljada maraka.

Za kraj prvenstva 11 golova kadeta i juniora FK Drina i plasman juniora u baraž za Premijer ligu BiH (FOTO+VIDEO)
Za goste iz Živinica neuhvatljivi Dragutinović i Čirak

Hoće li biti borbe i da li će ovi momci ostvariti povijesni uspjeh u svojoj generaciji pokazat će sedmice koje nam predstoje.

Kadeti su jutros na teren izašli prvi i odradili utakmicu kao jači trening. Konačnih 7:1 pravi je odraz snaga na terenu. Golove su postigli Alempić, Simić i Marić po jedan za Drinu, a dva gola su upisali Vidović i Petrović dok je utješni gol za SLaven iz Živinica postigao Šabanović sedam minuta prije kraja utakmice.

Za juniore je prvi puta u ovoj sezoni nastupio prvotimac Nemanja Dragutinović koji je uspio dva puta zatresti mrežu i jednom prinuditi protivnika da sam sebi postigne gol. Juniori su igranjem Dragutinovića dobili motiv više i odigrali su utakmicu u kojoj su stvorili pregršt prilika, ali je efikasnost bila niskog procenta.

Za kraj prvenstva 11 golova kadeta i juniora FK Drina i plasman juniora u baraž za Premijer ligu BiH (FOTO+VIDEO)

Napadačka igra Drine krunisana je 4 puta u toku 90 minuta. Da trener golmana Drine ima pune ruke posla sa juniorskim čuvarima mreže pokazala je i ova utakmica. Ukoliko se ovaj tim želi takmičiti sa najboljim, moraju se doraditi i postavke u odbrani koje na posljednjoj utakmici nisu najbolje funkcionisale najviše zahvaljujući nesmotrenim greškama čuvara mreže Drine.

Pogledajte i gol nakon odličnog centaršuta Čiraka i snalaženja Dragutinovića.

(Zvornicki.ba)