Bacili bombu ispred kafića u Šepku, policija im potom pronašla i automatsku pušku

0
U dvodnevnom pretresu kod tri lica u Zvorniku pronađeno nelegalno oružje, parfemi, tablete za potenciju
FOTO: Ilustracija

Iz Policijske uprave Zvornik potvrđeno je da su dva muškarca u mjestu Šepak aktivirali bombu i da je policija potom prilikom pretresa pronašla automatsku pušku.

Bacili bombu ispred kafića u Šepku, policija im potom pronašla i automatsku pušku
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili su slobode lice inicijala M.J. (1997) iz Zvornika, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Kozluk, 03.06.2018. godine oko 00,10 časova, prijavljeno je da ispred ugostiteljskog objekta u Šepku, lice M.J. aktiviralo eksplozivnu napravu (bombu) prilikom čega nije bilo povrijeđenih lica.

Ubrzo nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su pronašli M.J. i istog lišili slobode. Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su utvrdili da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, pored lica M.J. može dovesti i lice D.Đ.

Izvršenim pretresom objekata i vozila koje koristi lice D.Đ. pronađena je i privremeno oduzeta automatska puška M-70 i veća količina municije. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva
Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta.

Protiv lica M.J. slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok protiv lica D.Đ. slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

(Zvornicki.ba)