Lopov sa stola u bašti banjalučkog hotela “Bosna” pokupio torbu sa 110.000 maraka

0
Lopov sa stola u bašti banjalučkog hotela “Bosna” pokupio torbu sa 110.000 maraka

Banjaluka – Policija traga za nepoznatim lopovom koji je od Salka Z. (64) iz Velike Kladuše u bašti kafića banjalučkog hotela “Bosna” ukrao torbu u kojoj je bilo čak 110.000 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Lopov sa stola u bašti banjalučkog hotela “Bosna” pokupio torbu sa 110.000 maraka

Prema riječima izvora bliskog istrazi Salko je sjedio za stolom na kome je držao torbu sa novcem. Sve se desilo usred dana oko 12.30 časova kada je bašta bila puna gostiju.

– Lopov je bio maskiran i brzo je naišao kraj stola za kojim je sjedio stariji ćelavi čovjek i zgrabio njegovu torbu i otrčao. Imao je maramu preko lica i kačket na glavi koji je navukao skoro na cijelo čelo. Dok je vlasnik torbe shvatio šta se desilo, on je već nestao. Ubrzo je stigla i policija, ali lopovu nije bilo ni traga – kazao je jedan očevidac ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, pretpostavlja se da je lopov možda pratio opljačkanog čovjeka ili znao da on ima novaca. Nezvanično saznajemo da je opljačkani Salko čest gost hotela “Bosna” u kome je viđan sam, ali i sa društvom.

Saznajemo da bašta kafića u kojoj je pričinjena krađa nije pokrivena video-nadzorom tako da će policiji teže poći za rukom da otkrije lopova. Ni u blizini nema kamera izuzev kod zgrade “Elektrokrajine”. U Policijskoj upravi Banjaluka, kazali su da im je pomenuta krađa prijavljena juče oko 13.25 časova.

– Prema prijavi maskirana osoba iskoristila je nepažnju vlasnika i ukrala torbu iz bašte kafića u banjalučkoj ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Obavljen je uviđaj, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena. Ne možemo da kažemo više detalja za sada – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Dodala da je u toku intenzivna istraga i provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove krađe.

U današnjem vremenu teško je shvatljivo da neko toliku količinu novca nosi sa sobom i drži u vrećama u ljetnim baštama. Sve podsjeća na scene iz kultnog filma “Tesna koža”.

(glassrpske)