Migrant koji se utopio prije 20 dana, ukopan u Bratuncu

0

Migrant koji se utopio prije 20 dana u Drini ukopan je na Gradskom groblju u Bratuncu. Tijelo je nakon pronalaska, prebačeno u Bijeljinu, gdje je obavljena obdukcija i utvrđeno je da je osoba azijskog porijekla.

Migrant koji se utopio prije 20 dana, ukopan u Bratuncu

Ovo je za UPSMedia potvrdio efendija Elvir Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, koji je i ukopao tijelo nepoznatog čovjeka. Dodao je i kako nije mogla biti obavljena dženaza, jer nije poznat identitet stradalog, te je tijelo samo ukopano.

„Prema Zakonu RS-a, ukop osobe se vrši na području gdje je utopljeno, te je tako migrant ukopan na Gradskom groblju u Bratuncu. Mi smo obavijestili smo pretpostavljene u Tuzli i Sarajevu, i to je sve trajalo sedam dana. Takođe, svi su nam govorili da tražimo savjet od nadležnih šta da uradimo, i mogu reći da smo zaista razočarani, jer smo kontaktirali i Vijeće ministara BiH, i svi su prebacivali nadležnosti, a u Ministarstvu sigurnosti BiH su nam rekli da postupimo kako mislimo da je najbolje“, rekao je za UPSMedia ef. Elvir Hodžić.

S obzirom na to da je riječ o osobi za sada nepoznatog identiteta, dženaza može biti naknadno obavljena ukoliko se potvrdi da je riječ o migrantu muslimanu, rekao je efendija Hodžić.

(UPSMedia)