Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović

0
Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Ćulum nakon slvlja vodećeg gola

U Zvorniku je juče odigrana posljednja utakmica ovogodišnjeg šampionata između timova FK Drina i FK Slavija. Podijelu bodova nekadašnjih premijerligaša posmatrao je i zvornički internacionalac Miroslav Stevanović.

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Stevanović pratio utakmicu

Iako su fudbaleri Drine imali motiv više zbog podrške nekadašnjeg saigrača, više od rezultata 2:2 nisu uspjeli. Drina je bolje otvorila utakmicu, imala više od igre, ali na gol se čekalo do pred sami kraj poluvremena, kada poslije jedne akcije Majlović centrira na drugu stativu koju Ćulum rutinski glavom posprema u mrežu.

Ćulum je gol proslavio posvetivši isti popularnom “Mići” na tribinama.

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Ćulum nakon slvlja vodećeg gola

U drugom poluvremenu Drina nastavlja istim tempom i dosta brzo povećava vodstvo za 2:0 ponovo je strijelac bio Ćulum. FUdbaleri Sutjeske se nisu predavali i do kraja utakmice igraju otvorenije. To im je se isplatilo i donijelo dva gola, a drugi gol su postigli minut prije isteka 90 minuta.

U kratkom razgovoru sa Stevanovićem saznali smo da je u Zvorniku na odmoru i da će uskoro nazad za Švicarsku, pa će se znati poslije povratka u zemlju čokolade i sira šta dalje. Za sada me ugovor veže za moj trenutni klubu i samo o tome razmišljam kako ću odraditi pripreme sa ekipom i što bolje se pripremiti. Potvrdio je Stevanović.

Nezadovoljan nakon utakmice bio je Veljko Cvijetinović koji je izjavio:

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Veljko Cvijetinović

Imali smo dogovor da odigram nešto drugačije. Ponovo smo primili gol u posljednjim minutama susreta. Neki igrači su potvrdili svoju nedoraslost ovom rangu takmičenja i da su samo epizodni da nemaju kontinuiteta. Sezona je iza nas ne znam šta će Uprava Kluba odlučiti, ali ako se želi više od sredine tabele moraju se pronaći 3-4 kvalitetna igrača koji će biti prevaga na terenu. Rekao je Cvijetinović.

I ovo utakmicu su na bekovskim pozicijama započeli Elvir Majlović i Ermin Musić. Ova dva beka iako po vokaciji to nisu odigrali su većinu utakmica ovog šampionata. Obojica su djeca Drine i prošli su sve selekcije. Obojica su na postavljeno pitanje o utakmici, sezoni odgovorili identično. Trebali smo dobiti utakmicu, bili smo bolji. Što se sezone tiče hvala na ukazanom povjerenju, nadam se i vjerujem da sam/smo opravdali ukazano povjerenje.

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Drina-Slavija

O sljedećoj sezoni nemajuposeban stav osim da moraju nastaviti trenirati još jače sa većim intenzitetom. Među primjernom zvorničkom djecom zasigurno je i ovaj dvojac koji u toku cijelog šampionata nije dobio žuti, a kamoli crveni karton zbog prigovora i nesportske igre. Samo splet okolnosti doveo je do toga da Musić, Majlović, Marković, Dragutinović, Damjanović, Stjepanović, Kostić, Krstić, Dukić i drugi klinci uz podršku nekolicine iskusnijih fudbalera mogu biti ravnopravan prvoligaški tim i nositi igru Drine.

Utakmicu Drina-Slavija posmatrao i Miroslav Stevanović
Majlović u akciji

Podsjetimo se da nekad to nije moglo da su se “polovnjaci” iz okolnih opština i gradova uvozili, a rezultat na kraju prvenstva bio daleko i od treće pozicije koju su ovi momci zauzeli svojom borbenošću i igrama, a prošli su sve selekcije Drine. Malo je falilo i za nešto više ove sezone, ali previše vanjskih faktora utijecalo je da se zimska pauza ne iskoristi onako kako je trebalo.

(Zvornicki.ba)