Izvučeni parovi prvog kola Bajramskog turnira u fudbalu Zvornik 2018

0
Izvučeni parovi prvog kola Bajramskog turnira u fudbalu Zvornik 2018

Danas su na Diviču izvučeni parovi prvog kola Bajramskog turnira u malom fudbalu Zvornik 2018. Bajramski turnir počinje sutra u nedjelju 16.juna od osam sati ujutru odigravanjem prve utakmice prvog kola.

Izvučeni parovi prvog kola Bajramskog turnira u fudbalu Zvornik 2018

Parove je izvukao predsjednik BZK “Preporod” Zvornik Amer Redžić koji je prisutne pozvao da se drže propisanih pravila i ponašaju u skladu sa najvećim praznikom Bajramom. Obišli smo prije izvlačenje lokalno mezarje i naše koji su dali živote da bi mi danas slobodni bili, s toga se na turniru ponašajte tako da vas se naši šehidi ne postide. Rekao je Redžić.

Ove godine prijavilo se 32 ekipe sa područja Zvornika i Podrinja. Organizator manifestacije Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zvornik. Svečano otvorenje planirano je za 11 sati, kada će se turnir proglasiti otvorenim.

Prva utakmica je u 8 sati ujutru. Prisustvo na svečanom otvaranju u 11 sati obavezno je za sve ekipe učesnice, kašnjenje ili ne pojavljivanje povlači za sobom sankcije. Igra se prema futsal pravilima kup sistemom bez izvlačenja parova nakon prvog kola.

Svaka ekipa može prijaviti maksimalno 10 igrača, minimalno 5 igrača. Jedan igrač može nastupati samo za jednu ekipu. Navedeno je iz BZK “Preporod” Zvornik.