Objavljeni rezultati upisa u zvorničkim srednjim školama

0

Na oglasnim tablama srednjih škola danas su objavljeni rezultati upisa učenika sa 60 i više bodova. U Tehničko školskom centru u Karakaju su zadovoljni odzivom u prvom upisnom roku.

Objavljeni rezultati upisa u zvorničkim srednjim školama
JU SŠC Zvornik

Prema riječima direktora Gorana Grujića u ovoj školi se tradicionalno ne upisuje veliki broj odličnih učenika zbog specifičnosti zanimanja. Najveće zanimanje je iskazano za zanimanje hemijski, tehničar drumskog saobraćaja i elektrotehničar odnosno tehničar elektroenergetike gdje je upisano 18 učenika.

Po sedam odličnih učenika je upisano na smjer hemijski tehničar i tehničar računarstva, dok su po dva odlična učenika upisan na smjer tehničar elektroenergetike i tehničar drumskog saobraćaja, rekao je Grujić. Prema planu upisa u tehničko školskom centru planirano je da se u devet odeljenja upiše 216 učenika.

U školskoj 2018/19 godini u SŠC „Petar Kočić“ moći će se upisati ukupno 240 učenika . U prvom upisnom roku upisano je 84 učenika koji su imali 60 i više bodova odnosno bili su odlični učenici.

Direktorica škole Biljana Pisić ističe da je najveće interesovanje i ove godine bilo za medicinsku struku . Na smjeru medicinski tehničar upisan je planiran broj učenika dok na smjeru laboratorijsko-sanitarni tehničar ima još pet slobodnih mjesta . Na smjeru gimnazija planirano je formiranje četiri odeljenja.

“ Za sada je na opštem smjeru upisano 25 učenika a ostalo je slobodno 47 mjesta, dok je na društveno jezičkom smjeru ostalo još 13 mjesta . Kada su stručne škole u pitanju na smjeru ekonomski tehničar ostalo je slobodno 20 mjesta , na smjeru turistički tehničar 23 mjesta,te 24 mjesta za smjer bankarski tehničar.

Objavljeni rezultati upisa u zvorničkim srednjim školama
FOTO: Arhiv

U drugom upisnom roku učenici će se moći upisati i na smjer ugostiteljstvo i turizmu. Prema riječima Pisićeve na zanimanju turistički tehničar predviđen je upis 24 učenika dok će na zanimanjima kuvar i konobar biti upisano po 12 učenika.