U Osmacima oduzeti ilegalni “karabin”, pištolj i municija (FOTO)

U Osmacima pronađena određena količina nelegalnog oružja i municije Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS, su u sklopu akcije kodnog naziva „NIŠAN“, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu došli do saznanja da se na području opštine Osmaci, u objektima koje koriste lica H.R. i H.S. iz Osmaka, nalazi određena količina oružja i municije. Policijski službenici su 19.06.2018. godine, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste lica H.R. i H.S. pronašli i privremeno oduzeli pušku M-48, jedan pištolj kao i veću količinu municije različitog kalibra. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Pronađeno naoružanje u Osmacima

U Osmacima pronađena određena količina nelegalnog oružja i municije potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Osmacima pronađena određena količina nelegalnog oružja i municije  Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS, su u sklopu akcije kodnog naziva „NIŠAN“, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu došli do saznanja da se na području opštine Osmaci, u objektima koje koriste lica H.R. i H.S. iz Osmaka, nalazi određena količina oružja i municije. Policijski službenici su 19.06.2018. godine, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste lica H.R. i H.S. pronašli i privremeno oduzeli pušku M-48, jedan pištolj kao i veću količinu municije različitog kalibra. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Pronađeno naoružanje u Osmacima

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS, su u sklopu akcije kodnog naziva „NIŠAN“, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava,
operativnim radom na terenu došli do saznanja da se na području opštine Osmaci, u objektima koje koriste lica H.R. i H.S. iz Osmaka, nalazi određena količina oružja i municije.

Policijski službenici su 19.06.2018. godine, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste lica H.R. i H.S. pronašli i privremeno oduzeli pušku M-48, jedan pištolj kao i veću količinu municije različitog kalibra.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.