Pozitivno mišljenje finansijskog revizora za poslovanje “Alumine” u prethodnoj godini

Da li

Kompanija „Alumina“ iz Zvornika dobila je pozitivno mišljenje nezavisnog revizora koji je kontrolisao finansijske izvještaje ovog privrednog društva u 2017. godini, saopšteno je danas iz Službe za odnose s javnošću ove kompanije.

alumina ulaz

Direktor Sektora za ekonomiku i finansije „Alumine“ Vladimir Krstić kaže da „Alumina“ četvrtu godinu zaredom dobija pozitivno mišljenje nezavisnog revizora na svoje poslovne rezultate. Nezavisni revizor nije uočio nikakve nepravilnosti koje bi zahtijevale kvalifikacije na finansijske izvještaje, što znači da je poslovanje „Alumine“, u svim materijalno značajnim stavkama u skladu sa zakonom, standardima i računovodstvenim pravilima.

Krstić kaže da je za „Aluminu“, koja je jedan od najvećih izvoznika u Republici Srpskoj i BiH i ima značajne internacionalne ugovore, veoma bitno mišljenje nezavisnog revizora. Pozitivno mišljenje ovlaštenog revizora je, ocjenjuje Krstić, dobar signal svima koji žele da posluju sa „Aluminom“, uprkos kompleksnim okolnostima u kojima fabrika radi.

Zvornički sportisti i kulturni radnici još uvijek očekuju i nadaju se finansijskim sredstvima od “Alumine” koja koristi resurse upravo Zvornika i njenih građana.