Epilog nesreće na autoputu kod Sarajeva je troje mrtvih, automobil neregistrovan

0
Epilog nesreće na autoputu kod Sarajeva je troje mrtvih, automobil neregistrovan
FOTO: Avaz
Na autoputu A-1 Sarajevo-Zenica, jučer oko 18:25 sati, u smjeru Vogošćanske petlje dogodila se saobraćajna nesreća gdje je došlo do skretanja automobila u desnu stranu van autoputa te udara u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub, nosač saobraćajne signalizacije.

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je neregistrovano motorno vozilo marke BMW-X5 koje je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske oznake 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske oznake 669-E-I55. Vozilom je upravljao E.A. (1998.) iz Sarajeva, a iz policije navode da su na mjestu nesreće smrtno stradale putnice iz vozila BMW I.A. (2000.) iz Sarajeva i N.N. (2001.) iz Sarajeva. Smrt djevojaka u 19:01 sati konstatovana je iz ZZHMP Sarajevo, a tijela su prevezana u prosekturu “Bare” gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tužioca.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je i O. L. (2001.) iz Sarajeva, a koja je sinoć prevezana na ukazivanje ljekarske pomoći u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u 20:05 sati konstatovana smrt.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Iz MUP-a je saopćeno da je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila O. A. (2000.) iz Sarajeva, koja je zadržana na liječnju na Klinici na anesteziju i reanimaciju KCUS-a.

Teške tjelesne povrede (fraktura pršljenja lumbalnog dijela kičme i fraktura nosne kosti) zadobio je i vozač BMW-a koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je zajedno s uviđajnom ekipom MUP-a KS, stalnim sudskim vještakom saobraćajne struke i stalnim sudskim vještakom mašinske struke izašao na mjesto saobraćajne nesreće te rukovodio uviđajnim radnjama.

(klix)