Uskoro se završava put Srebrenica – Milići

0
Uskoro se završava put Srebrenica – Milići
FOTO: eSrebrenica

Prošle godine zvanično je otvoren put Brda – Žutica u dužini od 3 kilometra, a nedavno su nastavljeni radovi gdje se asfaltira još jedan kilometar navedene dionice.

Uskoro se završava put Srebrenica – Milići
FOTO: eSrebrenica

Uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica nastavljeni su radovi na asfaltiranju puta Brda – Žutica čime će biti povezane opštine Srebrenica i Milići.

Zamjenik načelnka Srebrenice Nermin Alivuković kaže da bi radovi na ovoj dionici trebali biti završeni do 11. jula jer se ova dionica koristi za dolazak i odlazak ljudi na komemoraciju i time se rasterećuje saobraćaj i smanjuju gužve.

Alivuković ističe da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica potpisalo dva ugovora koja će sufinansirati zajedno sa stanovnicima.

“Vršiće se asfaltiranje dionice puta Bućinovići – Brda MZ Sućeska dužine 1.400 metara. Ukupan iznos sredstava je 155.000 KM, a od toga su građani prikupili 55.000 KM. Takođe, biće asfaltirana dionica lokalnog puta za selo Karačići dužine 1.600 metara, iznos sredstava za radove je 207.449 KM, a građani su dužni prikupiti 103.724 KM za sufinansiranje”, kazao je Alivuković za Fenu.

Put Srebrenica-Brda-Žutica-Milići je za oko 15 kilometara kraći od regionalnog puta Bratunca-Kravice i Konjević Polja do Milića.

(eSrebrenica)