Grad Zvornik i PU započeli realizaciju zajedničkog projekta

0
Grad Zvornik i PU započeli realizaciju zajedničkog projekta
FOTO: Arhiv

Policijska uprava Zvornik i Grad Zvornik započeli su realizaciju projekta „Preventivno djelovanje lokalne zajednice u sprečavanju nasilnog ekstremizma i terorizma” koji je u formi Prijedloga usvojen jednoglasno na posljednjoj sjednici Skupštine grada Zvornika.

Grad Zvornik i PU započeli realizaciju zajedničkog projekta
FOTO: Arhiv

Ovim su Policijska uprava Zvornik i Grad Zvornik postali prvi u BiH koji su preduzeli korake na uspostavljanju ovakvog projekta, koji se direktno oslanja na Akcioni plan Vlade Republike Srpske, kao i Strategiju BiH za preventivno djelovanje i borbu protiv terorizma i kao takav može poslužiti i ostalim lokalnim zajednicama u cilju predupređenja ove negativne društvene pojave.

Ognjen Pavlović, član Koordinacionog tima ispred Gradske uprave Zvornik, istakao je da se kroz zajedničke aktivnosti Gradske uprave i Policijske uprave Zvornik koje su imale za cilj podizanje stepena bezbjednosti na ovom području, došlo na ideju da se pokrene ovakav projekat

– Cilj projekta je edukacija svih aktera društva o nasilnom ekstremizmu i terorizmu, kao i uspostavljanje saradnje lokalne zajednice i policije, te zajedničko sagledavanje trenutnog stanja bezbjednosti i preduzimanje svih aktivnosti koje bi doprinijele većem stepenu bezbjednosti – istakao je Pavlović.

Projekat je osmišljen na način da se na području grada Zvornika formira Radna grupa kojom će rukovoditi dva predsjedavajuća, a za planiranje i usmjeravanje aktivnosti članova Radne grupe zadužen je Koordinacioni tim.

Projekat je pokrenut zahvaljujući, prije svega, velikoj volji pripadnika Policijske uprave i predstavika Grada koji su zajedničkim djelovanjem precizirali određene ciljeve koji se žele postići, a veliko interesovanje za učešće u projektu iskazale su i neke međunarodne organizacije.

Pavlović je naglasio i veliku podršku Koordinacionog tijela za sporovođenje Akcionog plana Vlade Republike Srpske bez koga određene dosadašnje aktivnosti ne bi mogle biti realizovane.

Pogledajte i prilog BN televizije na ovu temu: