Sarajlije audijem i mercedesom krijumčarili ljude

0
U jednoj noći uhapšena dva krijumčara ljudima, u dva vozila prevozili 15 ilegalnih migranata
FOTO: Ilustracija

Sarajlije uhapšene u Kozluku zbog krijumčarenja ljudi potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Sarajlije audijem i mercedecom krijumčarili ljude
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili su slobode lica inicijala S.V. (1981) i S.H. (1977), oba iz Sarajeva, zbog postojanja sumnje da su počinila krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“. Naime, policijski službenici PS Kozluk su, 03.07.2018. godine oko 00,50 časova, realizujući operativno-taktičke mjere i radnje, na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, u mjestu Kozluk, zaustavili i kontrolisali dva vozila, putnički automobil marke „mercedes“, kojim je upravljalo lice S.V. i putnički automobil marke „audi“, kojim je upravljalo lice S.H.

Prilikom kontrole, u vozilima je identifikovano šest lica iz Irana, Avganistana i Sirije, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se nakon kriminalističke obrade, navedena lica iz Irana, Avganistana i Sirije predaju u nadležnost Graničnoj policiji BiH na dalje postupanje.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“. Navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.