Zloupotrebom položaja otpustio dva radnika iz preduzeća i dobio krivičnu prijavu

0
Krivična prijava rukovodiocu uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS u Zvorniku
FOTO; Ilustracija

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ protiv jednog lica u Vlasenici zbog otpuštanja radnika iz preduzeća. Potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik i to da je šteta zbog zloupotrebe položaja veća od 80 hiljada KM.

FOTO; Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, protiv lica M.P. iz Vlasenice.

Naime, lice M.P. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica jednog preduzeća iz Vlasenice, u periodu od oktobra 2013. godine do februara mjeseca 2017. godine, iskoristilo svoj službeni položaj i ovlašćenje i suprotno pozitivnim pravnim aktima, donijelo rješenja o prestanku radnog odnosa za dva radnika tog preduzeć.

Nakon pokrenutog sudskog postupka od strane nadležnog suda proglašena nezakonitim a radnici su vraćeni na posao, kojima je na ime svih potraživanja naložena isplata novčanog iznosa od 81.032,32 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno preduzeće.