Ženski fudbalski klub Drina nastavlja sa kvalitetnim radom, ove sezone borba za Premijer ligu BiH

0
Fudbalerke Drine savladale Čeik iz Doboja sa 10:0 i plasirale se u finale baraža za Premijer ligu BiH
Ljepotice u kopačkama ŽFK Drina Zvornik

Nakon plasmana u završnicu prve lige RS i doigravanje za Premijer ligu BiH, fudbalerke Drine ostale su bez plasmana u viši rang.

Ženski fudbalski klub Drina nastavlja sa kvalitetnim radom, ove sezone borba za Premijer ligu BiH
Prije gosotvanja u Brčkom

Neiskustvo je bilo presudni faktor je su fudbalerke ŽFK Drina u prvom susretu izborile povoljan rezultat od 0:0, ali to nije bilo dovoljno za revanš u Modriči gdje su doživjele visok poraz.

Kada je klub osnovan niko nije razmišljao o Premijer ligi BiH, ove nove sezone to je već realna priča i ciljevi.

ŽFK Drina je po rukovodstvu ovog najmlađeg kolektiva u Zvorniku više nego uspješno završila prošlu sezonu sa samo bodom zaostatka na tabeli za vodećom Mladosti iz Rogatica. To je bilo dovoljno za završnicu gdje je se igralo sa budućim premijerligašom Modričom.

Ženski fudbalski klub Drina nastavlja sa kvalitetnim radom, ove sezone borba za Premijer ligu BiH<.<

Pauza je iskorištena da se Klub, a i tim organizaciono i igrački ojača. Sve to nam daje za pravo da je naš cilj u predstojećoj sezoni borimo za najviši plasman i po mogućnosti ulazak u Premijer ligu BiH.

Stručni štab koji čine treneri Petrović Goran i Tomić Zoran nastavljaju sa kvalitetnim i efektnim radom do zacrtanog cilja.

Važno je naglasiti da ŽFK Drina u aniiko nije od igračica napustio, a do sada su stigle tri fudbalerke i to Tomić Jovana iz Branjeva, Todić Tamara iz ŽFK Olimpik Brčko i  najveće pojačanje Nataša Ivanovski. Nataša je bila jedna od najboljih igračica ŽFK Olimpik Brčko, a iskustvo je prikupila nastupajući za ŽFK Lokomotiva Brčko i ŽFK Radnik iz Bjeljine. Uz posjtojeći igrački kadar, pridošlice  i stučan kadar na čelu tima i Kluba, ŽFK Drina s pravom najavljuje borbu za uazak u Premijer ligu BiH.

Ženski fudbalski klub Drina nastavlja sa kvalitetnim radom, ove sezone borba za Premijer ligu BiH
Nataša Ivanevski, najveće pojačanje zvorničkim ljepoticama u kopačkama

Potvrda kvalitetnog rada je i plasman na završnicu SIM igara od strane tima ŽFK Drina  2003 godište, djevojke su se plasirale bez većih problema.

Iz ŽFK Drina zahvaljuju se svima koji pomažu rad i medijski prate mladi i hrabri tim Drine.

(Zvornicki.ba)