Dobrovoljnom akcijom mještani Tahića uredili lokalni put (FOTO)

Dobrovoljnom akcijom mještani Tahića uredili lokalni put (FOTO)
Učesnici akcije na zasluženoj pauzi

Nizom akcija, ulaganjima u svoje rodno mjesto, žitelji zaselka Tahići (MZ Kučić Kula), kod Zvornika, još jednom svima mogu dati primjer kako se voli svoja otadžbina, svoje rodno mjesto.

Dobrovoljnom akcijom mještani Tahića uredili lokalni put (FOTO)
Učesnici akcije na zasluženoj pauzi

Proteklih dana, zbog obilnih padavina, u dijelu zaselka Tahići, odnosno u Subašićima, voda je odnijela veliki dio bankina pored asfaltiranog puta. Međutim, braća Asim i Hamdija Subašić su odmah krenula u akciju saniranja istog, jer se voda uveliko počela uvlačiti ispod asfalta što bi ostavilo veliko posljedice na isti.

Zbog toga su danas u ovom mjestu, u Subašićima, organizovali akciju da se te bankine više ne nasipaju, nego da se izbetoniraju, i to u dužini od preko stotinu metara.

Dužina betoniranja je 150 metara, predvođeni braćom Subašić još desetak momaka cijeli dan su uređivali ovu dionicu. Nabavka materijala i betoniranje koštalo je ukupno 1200 maraka, a finanasirano je od braće Subašić.

Pored izbetoniranih bankina, urađene su i dvije rigole (rešetke). Njima su se u radu pridružile i druge komšije i prijatelji te su zajednički cjelodnevnom akcijom sanirali novonastali problem. Braća Subašić o današnjoj akciji kažu:

Ovo je naše. Ako mi sebi sami koliko toliko ne olakšamo život, sami sebe ne organizujemo i uradimo ono što je naravno u našoj mogućnosti, niko nam to neće uraditi.

Ovdje nas zaista, posebno ljeti ima mashAllah, a posebno nas raduje graja ove naše dječice, koja vole ovo mjesto. A kako ne bi i voljela, kad nam je ovdje bolje i ljepše nego bilo gdje na svijetu.

Ovu akciju smo morali realizovati kako bi se sačuvalo ranije urađeno uz pomoć federalnog mnistarsrtva raseljenih osoba i izbjeglica. – riječi su braće Subašića.

Pored nekoliko mještana u ovoj akciji mogao se vidjeti i Elmedin Bošnjak, odbornik u Skupštini grada Zvornik  koji nije želio dati izjavu, samo je rekao da mu je zadovoljstvo uzet učešće u volenterskoj akciji i pomoći svojim sugrađanima i komšijama.

Bila je ovo jedna u nizu dobrovoljnih akcija Zvorničana koji svoja mjesta samoinicijativno srešuju i čine ljepšim mjestom za život.

:

(Kucic-kula.com/zvornicki)