Završen treći upisni rok u zvorničkim srednjim školama

0
Počinje upis u zvorničke srednje škole, učenicima na raspolaganju nova zanimanja
JU SŠC "Petar Kočić" Zvornik

U dvije zvorničke srednje škole ostalo je još slobodnih mjesta nakon što je završen treći upisni rok koji je trajao od 09 do 13 jula.

Završen treći upisni rok u zvorničkim srednjim školama
JU SŠC “Petar Kočić” Zvornik

U Srednješkolskom centru „Petar Kočić“ Zvornik upisano jedno odjeljenje manje od planiranih deset što je za ukupno 40 učenika manje od planiranih 240 učenika.

Direktorica Biljana Pisić je rakla da su u potpunosti popunjena odjeljenja laboranata i medicinske škole kao i kombinovano odjeljenje ugostiteljske škole smjer kuvari i konobari.

„U svim ostalim zanimanjima upisan je manji broj učenika. U ekonomskoj školi ostala su dva slobodna mjesta, za zanimanju turistički tehničar četiri, dok je za zanimanje bankarski tehničar upisan minimalan broj učenika. U opštem smjeru gimnazije upisana su dva odjeljenja sa manjim brojem učenika i imaju 17 odnosno 18 učenika.

Pisićeva je istakla da je manji broj učenika rezultat toga što je u OŠ „Sveti Sava“ Zvornik bilo jedno odjeljenje manje u odnosu na prošlu godinu, kao i manji priliv učenika iz okolnih opština.

Zabilježen je manji priliv učenika iz okolnih opština koji se upisuju u SŠC Petar Kočić jer su u njihovim mjestima otvorena takođe nova zanimanja, što se posebno odnosi na Mali Zvornik i Sapnu. Očekivanja su da će se u narednom periodu upisati još određeni broj učenika s obzirom da nismo u potpunosti ispunili plan upisa“ rekla je Pisićeva.

U Tehničkom školskom centru u Karakaju nakon trećeg upisnog roka ostalo je još četiri slobodna mjesta u smjeru obrađivač metala i rezanje. Direktor škole Goran Grujić je rekao da je izvršena izmjena plana upisa što je odobrilo resorno ministarstvo i zbog čega je upisano osam od prvobitno planiranih devet odjeljenje.

Završen treći upisni rok u zvorničkim srednjim školama
FOTO: Arhiv

“ Prvobitnio je bilo planirano 216 učenika, ali smo izmjenom plana primali 192 učenika. Zbog manjeg interesovanje za zanimanje automehaničar koji je kombinovan sa smjerom obrađivač metala i rezanje, izmjenom plana upisa izvršili smo promjenu da cijelo odjeljenje bude smjera obrađivač metala i rezanje.

Grujić je rekao da su izuzetno zadovoljni proteklim upisom za školsku 2018-2019 godinu

„U ovoj godini do sada je upisano 188 učenika, dok je školu završilo 139 učenika, što je za 50 učenika više, zbog čega smo izuzetno zadovoljni proteklim upisnim rokovima “ rekao je Grujić.