Festival humora i satire u petak ispred zvorničke Kasine

0
Festival humora i satire u petak ispred zvorničke Kasine
Profesor Stanislav Tomić na prošlogodišnjem festivalu

U Zvorniku će u petak 20. jula biti održan drugi Festival humora i satire „Kriva Drina“ pod sloganom „Svi smo mi Drina“ koji organizuje Narodna biblioteka u Zvorniku.

Festival humora i satire u petak ispred zvorničke Kasine
Profesor Stanislav Tomić na prošlogodišnjem festivalu

Festival će okupiti deset aforističara iz BiH, Srbije i Crne Gore. Selektor i osnivač festivala Stanislav Tomić kaže da su ovakve smotre rijetke u BiH.

„Budući da je festival osmišljen kao tradicionalna smotra aforističara, komičara i ljubitelja humora i satire, organizaciju od ove godine preuzima JU Narodna biblioteka Zvornik Festival je prvi put u Zvorniku održan prošle godine u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

„Drugi Festival humora i satire u Zvorniku, kao jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini, od 2018. ustanovio je i nagradu „Zlatna vijuga“ za najboljeg aforističara po ocjeni publike „. rekao je Tomić

Ustanovljena je nagrada koja se sastoji od akrilne statue sa originalnim grbom festivala, plakete i novčanog iznosa. Nagrada „Zlatna vijuga“ pripašće onom aforističaru koji bude imao najviše glasova publike koja neposrednim glasanjem bira laureata “rekao je Tomić i dodao da će učestvovati aforističari iz Bijeljine , Konjeca , Banja Luke , Ugljevika , Vlasenice , Šapca , Beograda , Sarajeva i Cetinja.

Festivalsko veče održaće se u petak 20. jula u amfiteatru na otvorenom, na platou ispred Narodne biblioteke u Zvorniku, sa početkom od 20 časova, a pored aforističara nastupiće i dva stend-ap komičara iz BiH i Srbije : Aleksandar Perišić (Kraljevo) i Dušan Jokić (Banja Luka)