I Aco Kostić se ogradio od odluke o tjeranju kapitena Kikića iz FK Drina Zvornik

0
Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba
Aco i Stevo Kostić prate svaku utakmicu Drine

Najbolji strijelac FK Drina Zvornik Aco Kostić i jedan od najboljih igrača Drine svih vremena ogradio se od odluka predsjednika Jevtića. Kostić potvrđuje raniju izjavu Gorana Miloševića da sjednice Uprave po pitanju odluke o prekidu suradnje sa dugogdišnjim kapitenom Aleksandrom Kikićem nije bilo.

I Aco Kostić se ogradio od odluke o tjeranju kapitena Kikića iz FK Drina Zvornik
Aco i Stevo Kostić prate saku utakmicu Drine

Pored navedenog, Kostić tvrdi  da nije bilo ni sjednice Uprave na kojoj se raspravljalo o drugim fudbalerima koji su otišli, odnosno došli u Klub. Ovo je odluka pojedinca, a ne zvanični stav FK Drina. Mi smo gradski Klub sa tradicijom i nevjerovatno je ovo što se radi. Priča Kostić i kaže:

Prošle sezone, kada je Klub bio u težoj situaciji, Radna grupa je za manje od mjesec dana u Klub dovela/vratila fudbalere od renomea. Vratio nam se iskusni Vasiljević, iz Crvene Zvezde smo doveli golmana Vićića, iz Radnik Bijeljina Stupara, zadržali iskusne Jokića, Kikića i Ćuluma što je uz naše mlade fudbalere bilo dovoljno za borbu za vrh tabele. Kaže Kostić i dodaje, a pogledajte sada odakle su nam stigli fudbaleri iz Šepka i Šekovića. Uz dužno poštovanje ovim sredinama, mislim da je Drina klub u kojeg stižu pojačanja iz klubova koji imaju respektabilnu školu fudbala i omladinske pogone.

I Aco Kostić se ogradio od odluke o tjeranju kapitena Kikića iz FK Drina Zvornik
Đokić i Kostić sa fudbalerima obavili razgovor prije prvog treninga u novoj sezoni 2017/2018 – ARHIV

Nije meni kao dugogodišnjem članu Drine, fudbaleru, treneru poslednjih 20 godina, jasno kuda sve ovo vodi. Šta je cilj ovakvog rada? Skupština je imenovala predsjednika Jevtića kako bi se krenulo u borbu za Premijer ligu jer eto on je oba puta bio na čelu kada smo izborili ulazak. Evo prije nekoliko dana najavljena je i borba za opstanak. Uvid u finasnije osim samog predsjednika niko nema, priča se da je Budžet od gradske uprave namjenjen Klubu za ovu kalendarsku godinu već potrošen i da Klub potražuje kredit od komercijalnih banaka.

Koliko se sjećam slučaj kreditnog zaduživanja Kluba zabilježen je u Ugljeviku, kada se na ime kluba digao kredit, a kao rezultat dogodila se licitacija za prodaju zemljišta stadiona. Da Borisu Stanišiću nije trebao stadion za Premijer lige ko zna kakvo bi gradilište sada bilo na stadionu u Ugljeviku. Ako je to cilj svega ovog što Mićo Jevtić radi, neka se kaže javnosti. Drina je malo više od zemljišta i povoljnog placa za izgradnju novih zgrada u Zvorniku. Rekao je Kostić.

I Aco Kostić se ogradio od odluke o tjeranju kapitena Kikića iz FK Drina Zvornik
Kostić iz vremena igračkih dana

Kostić je član Uprave Kluba, ali i trener u omladinskom pogonu FK Drina posljednjih 20 godina. Aco Kostić je poslije 30 godina provedenih u Klubu, razrješen funkcije trenera kadeta u omladinskom pogonu bez dobijene Odluke, a novi trener je na to mjesto već imenovan. Kostić ima i najvise odigranih utakmica u dresu Drine, ujedno je najbolji strijelac Drine svih vremena, trener koji je poslednjih godina stvorio mnogo igrača poput reprezentativaca BiH Vasiljevića i Stevanovića, velemajstora Kikića i Ćuluma i otkrio najperspektivnijeg trenutno fudbalera Srđana Damajanovića. Kostić kaže da mu razrješenje ne pada teško, ali da ovaj sunovrat i put ka propasti FK Drina Zvornik ne može više posmatrati mirno i za početak se želi barem javno ograditi od onog što radi trenutni predsjednik Jevtić.

I Aco Kostić se ogradio od odluke o tjeranju kapitena Kikića iz FK Drina Zvornik
I po kiši i suncu Kostić uz Drinu

Pozivam Mirka Miloševića da sazove hitnu Sjednicu Skupštine Kluba kako bi se podnijeli finansijski i izvještaj o radu i spriječi pad u ambis iz kojeg će se zvornički fudbal i sport teško vratiti. Dodao je za kraj razgovora za portal Zvornicki.ba Aco Kostić.