Troje uhapšeno zbog utapanja tinejdžera iz Kladnja

0
Troje uhapšeno zbog utapanja tinejdžera iz Kladnja

Jagodina – Predsjednica Udruženja “Dječija radost” iz Kladnja Meliha Ibrahimović (52), vaspitačica Aida Hasić (31) i menadžer hotela “Alfa” Marko Arsić (30) uhapšeni su zbog sumnje da su odgovorni za utapanje Riada H. (14) u bazenu ovog hotela u okolini Jagodine.

Troje uhapšeno zbog utapanja tinejdžera iz Kladnja

Za direktorom hotela “Alfa” Vladicom Vasićem (31), koji je, kako saznajemo, otputovao na odmor, juče se tragalo. Oni se terete za krivično djelo protiv opšte bezbjednosti. Nezvanično, predstavnice udruženja su osumnjičene da nisu pazile na djecu, a Arsić i Vasić da se nisu pobrinuli o mjerama bezbjednosti u hotelu. U jagodinskom Tužilaštvu su rekli, navodeći inicijale, da će istraga biti pokrenuta nakon dostavljanja detaljanog izvještaja policije.

– Nakon isteka 48 časova pritvora oni će biti privedeni u tužilaštvo. Tada ćemo odlučiti da li ćemo predložiti pritvor protiv uhapšenih pred nadležnim sudom – rekao je dežurni tužilac Višeg tužilaštva Radoslav Vučković.

Nesrećni tinejdžer je u utorak došao u hotel “Alfa” sa udruženjem “Dječija radost”. Prema nezvaničnim informacijama, oni su stigli nekoliko časova prije tragedije i svi su se kupali u otvorenom bazenu.

– Ovo udruženje je dovelo veći broj djece na ljetovanje. U utorak su cijeli dan bili na bazenu, a oko 22 sata im je rečeno da izađu iz vode. Međutim, grupa djece, među kojima je bio Riad vratili su se i uskočili u vodu – rekao je izvor.

On je dodao da su tinejdžeri kasnije jurili oko bazena i da su Hasanovića u jednom trenutku izgubili iz vida.

– Riada su posljednji put vidjeli u bazenu, a potom su ga izgubili iz vida. Pomislili su da se možda vratio u sobu, a oko 22.30 časa vidjeli su ga kako pluta. Dozivali su ga, ali on nije reagovao – kazao je ovaj izvor i dodao da je Riad bio bez svijesti i nije davao znakove života. Reanimacija, koji je pokušala ekipa Hitne pomoći, nije dala rezultate. Direktor hotela do zaključenja ovog broja “Glasa” nije bio priveden.

Ambasada

Roditelji dječaka otputovali su u Jagodinu čim su čuli za tragediju. Tijelo je poslije obdukcije u ovom gradu prevezeno u Beograd.

– Sve je odrađeno korektno i uz izdatu sprovodnicu, tijelo je prevezeno u Kladanj – rekli su u Ambasadi BiH u Beogradu.

(glassrpske)