Zatražen pritvor: Nermin Hadžić osumnjičen za ubistvo Muhameda Vehabovića

0
Zatražen pritvor: Nermin Hadžić osumnjičen za ubistvo Muhameda Vehabovića
Ubijeni mladić iz Brijesnice

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Nermina Hadžića (43) iz Brijesnice Velike u općini Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

Zatražen pritvor: Nermin Hadžić osumnjičen za ubistvo Muhameda Vehabovića
Ubijeni mladić iz Brijesnice

O tragičnoj smrti ovog mladića, a koju su pojedini policijski službenici pokušali skriti pisano je i u ranijim tekstovima pročitajte klikom ovdje

Hadžić je osumnjičen da je 12. jula ove godine, pola sata prije ponoći, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Brijesnici Velikoj nakon kraće svađe sa Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu.

Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase. ˝Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta˝, saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica. Saslušan je veći broj svjedoka, te su provedene i druge istražne radnje. Obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Hadžića, te je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

Po nalogu postupajućeg tužioca u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Portal Glassrpske je prenio informaciju da se do identifikacije osumnjičenog došlo nakon svjedočenja jednog od prisutnih u lokalo, ali će identitet svjedoka ostati zaštićen.

(Tuzlanski.ba)