U Meterizama pronađeno pet ilegalnih migranata, od početka godine na području PU Zvornik evidentirano ih 307

0
Ugljevik: Zvorničanin prevozio 9 migranata u automobilu, nakon sudara pobjegao sa mjesta događaja
FOTO: Ilustracija

Policija je u četvrtak u mjestu Meterize, kod Zvornika, zatekla pet osoba iz Iraka, za koje postoji osnov sumnje da su na ovo područje došle iz pravca granice susjedne zemlje.

U Meterizama pronađeno pet ilegalnih migranata, od početka godine na području PU Zvornik evidentirano 307 ilegalnih migranata
FOTO: Ilustracija

Migranti su predati na dalje postupanje Graničnoj policiji BiH. Na području Policijske uprave Zvornik za proteklih šest mjeseci evidentirano je 307 migranata.

U sprečavanju ilegalnog prelaska državne bh.granice pomaže im i određen broj policijskih službenika iz drugih uprava, a sarađuju sa pripadnicima Granične policije BiH.

Policija je ostvarila i dobru saradnju sa građanima u smislu evidentiranja i pronalaska ilegalnih migranata.

U Zvorniku je primjećena i pojava obijanja vikendica na takozvanoj migrantskoj ruti kroz teritorij grada Zvornik. Pored toga nedavno je jedna Zvorničanka tvrdila da su joj stan u samom centru obili migranti.

Jedan dio građana Zvornika za sve ovo krivi upravo ilegalne migrante. Drugi dio građana krivi krijumčare ljudima koji znaju gdje se nalaze prazni stanovi i vikendice pogodne za spavanje migranata.

Iz PU Zvornik nema potvrde o počinjenim dijelima i da su ista počinili upravo ilegalni migratni.

(Zvornicki.ba)